A 5-a generație Renault Clio pune accentul pe design, tehnologie și siguranță

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.11.2019 - 15:43

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva în martie 2019, noul Renault Clio se bazează pe ADN-ul care a garantat succesul celor patru generații anteriore timp de aproape 30 de ani și pune accentul pe un design reinventat, tehnologii de ultimă oră, siguranță și dotări generoase.

SHARE

Considerat un model iconic datorită succesului comercial excepțional, noul model de segment B este deja una dintre cele mai sigure mașini de oraș testate vreodată de Euro NCAP, primind rating-ul maxim de 5 stele. Performanța este realizată, în special, prin siguranța pasivă sporită și cea mai cuprinzătoare gamă de sisteme de asistență la conducere din categorie.

În ceea ce privește design-ul, a 5-a generație Clio a evoluat către o siluetă mai matură și mai atletică, în timp ce design-ul interior a fost complet regândit. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce privește calitatea percepută, cât și tehnologia disponibilă.

Mașina este disponibilă cu o gamă completă de motorizări pe benzină – toate noi în gamă – și diesel, cu puteri între 65 CP și 130 CP, și cu patru niveluri de echipare: Life, Zen, Intens și RS Line. Încă de pe nivelul de echipare, Life, noul Clio propune o listă generoasă de echipamente în standard, precum faruri LED Pure Vision, sistem activ de frânare de urgență cu detectarea cicliștilor și a pietonilor, sistem de asistență la pornirea din rampă, sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, sistem asistență la menținerea benzii de rulare, șase airbag-uri, sistem de prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate și geamuri electrice faţă cu impuls.

Versiunea de top RS Line (cunoscută anterior sub denumirea de GT Line) pune accentul pe tradiția în motorsport a Renault Sport atât la exterior, cât și la interior.

La exterior, noul Clio RS Line prezintă linia dinamică de inspirație F1 și dispune de o grilă  tip fagure, jante de aliaj de 17 inch și un panou spate mai atletic. La interior, găsim și alte elemente din lumea Renault Sport., cum ar fi scaunele sport cu susținere laterală, inserțiile din carbon, un volan sport din piele perforată marcat cu sigla R.S., pedalier de aluminiu și, în final, o ambianță neagră cu detalii şi cusături roșii.

Cel mai ieftin Renault Clio Life SCe 65 pornește de la 11,900 euro, TVA inclusă, iar cea mai scumpă versiune, RS Line TCe 130 EDC (cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj), ajunge la 19.100 euro, TVA inclusă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.