Vremea extremă a devastat România! Sute de localități au rămas fără curent din cauza viscolului

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.11.2023 - 19:09
Vremea extremă a devastat România! Sute de localități au rămas fără curent din cauza viscolului - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Vremea extremă a devastat România! Sute de localități au rămas fără curent din cauza viscolului și a ninsorii.

SHARE

Fenomenele meteo din ultimele zile au devastat România! Sute de localități au rămas fără curent din cauza viscolului și a ninsorii.

Vremea extremă a devastat România! Sute de localități au rămas fără curent din cauza viscolului

Sute de localități din România sunt şi acum fără curent electric, din cauza viscolului și ninsorii. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat detalii despre intervenția autorităților pentru reluarea furnizării de energie electrică.

"Au fost condiții meteorologice extreme, crâncene. Practic, în vârful acestor fenomene am avut peste 400 de localități fără alimentare cu energie electrică și 390.000 de români care au fost afectați.", a precizat Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN.

"În acest moment avem undeva la 228 de localități, pe ultima raportare de la ora 12:00 și 143.000 de români.

Citește și: Două mari orașe din țară vor fi îngropate în zăpadă. „Să aveți hrană și apă în casă pentru 3-5 zile”

Ceea ce am discutat și ieri la comandamentul energetic de iarnă și e o nouă reuniune acum a comandamentului, este să accelerăm la maxim aceste intervenții în teren, chiar având în vedere condițiile meteorologice. 

Trebuie să înțelegem că pe de o parte, se ajunge cu mare dificultate la liniile de înaltă, medie sau joasă tensiune. Acolo, în general, echipe de intervenție trebuie să urce pe stâlpi. Când bate vântul cu 80-90-100km/h astfel de intervenții sunt pur și simplu imposibile, în condițiile în care nu vrem să punem pericol nici viața echipelor de intervenție.

Totuși, remarc faptul că distribuitorii s-au mobilizat, la fel Transelectrica și au reușit, într-un timp destul de scurt, să reducă numărul românilor afectați la iată 140.000 în prezent și se fac în continuare eforturi pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, în cel mai scurt timp, pentru toți românii.

Noi dinamizăm procesul raportând datele public, le aveți și pe site-ul Ministerului Energiei și toți românii trebuie să știe când se va restabili acest serviciu public. De asemenea, în localitățile în care nu se poate interveni astăzi sau se ajunge abia mâine, ne coordonăm cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu prefecturile, să asigurăm tot ceea ce e nevoie pentru acei cetățeni. 

Am discutat deja cu dl. Raed Arafat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis un număr de generatoare din țară și ele au fost deja puse în funcțiune la Agigea, la Mihail Kogălniceanu, la Medgidia, la Ovidiu, chiar și municipiul Fetești sunt câteva.

Citește și: „Marele viscol” care i-a îngrozit pe români. Au fost scoase tancurile, pentru a curăța drumurile

Ele nu sunt doar pentru alimentarea strictă a acestor comunități, pot să meargă și mai departe în funcție de capacitatea fiecărui generator și avem toată disponibilitatea inspectoratului să furnizeze noi generatoare.

Ele se aduc de peste tot din țară și se concentrează în zona Dobrogei, care a fost cel mai cea mai lovită de aceste fenomene meteorologice.", a mai spus ministrul Energiei, la o emisiune TV.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te