Vreme foarte rece, cu vânt puternic, în weekend. Unde vom avea cod portocaliu de ninsori și viscol

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 24.11.2023 - 09:30
Vreme foarte rece cu vânt puternic în weekend: Unde vom avea cod portocoaliu de ninsori și viscol Foto: facebook/Meteoplus

Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii au anunțat ninsori, iar temperaturile vor scădea considerabil. Gerul se va simți în toate județele țării.

SHARE

Ninsorile și gerul pun stăpânire pe România în acest sfârșit de săptămână. Sunt anunțate temperaturi scăzute, codul portocaliu de ninsori fiind emis pentru mai multe județe.

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Vremea se va rãci în toatã ţara, mai accentuat în sud, în est şi în centru. Vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumãtatea de sud-est şi local în restul ţãrii, conform meteoplus.ro

Vreme foarte rece, cu vânt puternic, în weekend: Unde vom avea cod portocaliu de ninsori și viscol

În regiunile sudice şi sud-estice, la început vor predomina ploile, iar seara şi noaptea se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare, la munte va ninge abundent, iar în celelalte zone vor fi mai ales ninsori.

În Muntenia, Dobrogea şi la munte, pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, dar viteze mai mari se vor atinge în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, în Dobrogea şi bazinul vestic al Mãrii Negre. La munte rafalele vor depăși 100 km/h.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou. Zonele în care va ninge ca-n povești

Sâmbătă, 25 Noiembrie: temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 şi 2 grade.

Duminică, 26 Noiembrie: temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade.

Vântul va bate puternic

În intervalul menţionat, vântul va avea intensificãri temporare în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltã, rafalele vor depãşi 90...100 km/h.

Citește și: Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori și vânt puternic în aproape toată țara. Zonele vizate 

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul ţãrii, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusã.

Temporar vântul va prezenta intensificãri şi în nordul Crişanei, nord-vestul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te