Voluntari lângă care merită să fim. Cum putem sprijini acțiuni civice lansate în lupta cu COVID-19

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.03.2020 - 18:12
cristi danileț și alți voluntari din Cluj

Mai mulți voluntari din țară au lansat, de la momentul declanșării epidemiei cu noul coronavirus în România, o serie de acțiuni care să vină în sprijinul pacienților, a cadrelor medicale și a persoanelor vulnerabile în fața COVID-19.

SHARE

În acest sens, au fost anunțate campanii online de strângere de fonduri și au fost lansate o serie de servicii gratuite, în mai multe localități din România.

Vă prezentăm o parte dintre campaniile de strângere de fonduri, precum și cele de sprijinire a vârstnicilor, astfel încât, în măsura în care doriți și aveți posibilitatea, să puteți ajuta aceste demersuri civice. 

Viziere pentru medici și farmaciști, făcute de voluntarii de la „VeDem Just” din Cluj

Asociația clujeană „VeDem Just”, din care face parte și judecătorul Cristi Danileț, a deschis un cont pentru strângerea de fonduri din care să fie achiziționat material plastic necesar producerii de viziere (echipament de protecție) pentru medici și farmaciști. 

Cum funcționează? Voluntarii cumpără material plastic necesar și confecționează aceste viziere, pe care le împart ulterior, gratuit, spitalelor și farmaciilor din Cluj, dar și din alte județe ale țării.

Pentru această campanie a „VeDem Just” puteți dona astfel:

1. Prin sponsorizare din partea companiilor/ firmelor: model de contract AICI pe care îl vom semna personal sau prin corespondență;

2. REVOLUT: 0748 294 841;

3. Prin donație în conturile de mai jos deschise la ING Bank – sucursala centrală Metropolis, pe numele Asociaţiei Voci pentru Democraţie şi Justiţie:

RO34INGB0000999905740856 – RON;

RO66INGB0000999905740862 – EUR;

RO71INGB0000999905740869 – USD.

4. Prin sistemul PayPall și EUPLATESC.RO AICI.

PERSOANA DE CONTACT Pentru Alba, Bihor și Cluj: Cristi Danileț.   

Judecătorul Cristi Danileț a realizat și un video, postat pe pagina sa de Facebook, în care explică cum funcționează această campanie și cum o putem sprijini.

„Ajutați proiectul viziere.ro sa cumpăram plastic PETG sau APet și sa facem gratuit banderole și vizoare pentru medici. Le distribuim gratuit spitalelor, farmaciilor, medicilor de familie. La Cluj se ocupa asociația din care fac eu parte, VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie”, a transmis Cristi Danileț, în una dintre postările sale de pe Facebook referitoare la această acțiune.

Totodată, pe site-ul www.viziere.ro, puteți găsi și alte organizații din țară care, cu sprijinul voluntarilor, produc aceste viziere pentru cardrele medicale.  

Toate donațiile pentru „Dăruiește Viață” merg pentru lupta împotriva COVID-19

Asocația „Dăruiește Viață”, care construiește în București, numai din donații, primul spital pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer, a anunțat, încă de la începutul epidemiei cu COVID-19 în România, că toate donațiile care vin către organizație vor fi folosite doar pentru achiziționarea de aparatură și produse medicale necesare compaberii noului coronavirus.

Dacă vreți să susțineți campania „Dăruiește Viață”, organizație condusă de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, puteți dona online direct pe site-ul www.daruiesteviata.ro.

Totodată, mai puteți trimite SMS-uri, tot pentru donații, astfel:

Trimite SMS la numărul 8826 cu mesajul IMPREUNA, donația aceasta fiind în valoare de 2 euro, bani care vor fi folosiți pentru lupta cu COVID-19.  

Medicul Vasi Rădulescu, campanie pentru achiziționarea unui aparat de tip PCR 

Medicul Vasi Rădulescu a lansat, pe Facebook, o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui aparat tip PCR de testare pentru coronavirus, care să fie donat spitalului INSMC din București. Medicul a explicat, pe Facebook, în ce constă campania și de ce este nevoie de acel aparat:

„În situația actuală cu pandemia generată de SARS-Cov-2, cadrele medicale trebuie protejate să-și poată face treaba în continuare, să poată vedea urgențele cu Covid-19, dar și celelalte cazuri ce nu pot, sub absolut nicio formă, neglijate.

O situație aparte o reprezintă spitalul de copii INSMC, unde există acum cort de triaj, echipaj medical instruit, dar din păcate nu au aparat performant de tip PCR, elementar pentru testarea oamenilor care se prezintă acolo, dar și a medicilor și celorlalte cadre medicale.

Acest aparat poate fi cel mai bun scut de protecție acum pentru copiii din București și alte 7 județe care trimit cazurile grave aici. Dacă și un singur medic se infectează și ajunge în spital, el poate cauza paralizarea întregului ansamblu, așa cum am văzut în alte spitale din țară.

Nu ne permitem asta. INSMC are nevoie de triaj eficient, testare de calitate, protecție. Doar așa medicii de acolo își pot continua activitatea și-i pot îngriji în continuare pe micuți. Te rugăm să ne ajuți să cumpărăm rapid un aparat de testare tip PCR performant care să ajungă în cel mai scurt timp la INSMC. Ei sunt pregătiți și pot să îl pună imediat în funcțiune!

Absolut toți banii strânși în această campanie vor fi utilizați pentru achiziționarea aparatului, a consumabilelor și donarea lor ulterioară către spital. Ținem legătura cu medicii de la INSMC ca să știm exact ce aparat au nevoie, ce putem lua de suma strânsă, dar să ne încadrăm și în timp, pentru că marile companii livrează foarte greu acum.

Facem tot posibilul să rezolvăm cât mai repede, dar pentru asta e mare nevoie și de implicarea voastră! Puteți dona orice sumă, puteți da share. Vă mulțumim mult. Vom publica transparent toate dovezile necesare”, se arată în mesajul transmis pe Facebook de medicul Vasi Rădulescu.

Cei care vor să doneze pentru această campanie o pot face aici:

https://www.facebook.com/donate/2525313417716901/3218508821544329/

Pagina website a campaniei e aici: https://oinima.ro/aparate-de-testare-pcr-si-imunologie-pentru-insmc-campania-o-inima-initiata-de-asociatia-sonia-maria-impreuna-cu-oana-geambasu-si-vasi-radulescu/

Vlad Voiculescu, strângere de fonduri pentru materiale de protecție și echipamente medicale

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății și fondator al organizației MagiCAMP, a lansat, tot pe Facebook, o campanie de strânngere de fonduri pentru „achiziționarea de materiale de protecție, consumabile, echipamente de spital și tot ce mai este nevoie pentru a traversa această perioadă critică”.

Donațiile se pot face aici: https://www.facebook.com/donate/217610146145084/10220161637803892/

 

Melania Medeleanu și Zi de Bine au strâns bani pentru 14 spitale

Asociația Zi de Bine a strâns de la aproape 30.000 de donatori, persoane fizice și companii peste 300.000 de euro, fonduri care au mers către 14 spitale.

„Strângem bani pentru: teste diagnostic, dezinfectați, echipamente de protecție pentru medici, containere în care să se amenajeze camera de triaj. O parte din aceste materiale au ajuns deja la spitale. În tot acest timp, am primit mai bine de 400 de apeluri de ajutor pentru dotarea altor unități medicale. Cu acceptul și solicitarea expresă a donatorilor noștri, campania #scutpentruspitale se prelungește. În continuare, strângem fonduri pentru zecile de apeluri de ajutor la care riscăm să nu răspundă nimeni în timp util! Înțelegem cu toții că trecem printr-un moment de testare a solidarității umane, a empatiei, a capacității de colaborare”, arată Asociația Zi de Bine, condusă de Melania Medeleanu.

Donațiile se pot face aici: https://zidebine.ro/acasa.html

Casa Share, implicată în achiziționarea de aparatură de testare și achiziționare de măști de protecție

Organizația ieșeană Casa Share, prin fondatorul organizației, Bogdan Tănasă, a achiziționat, acum câteva zile, un aparat de analiză a testelor COVID-19, în valoare de 55.000 de euro, pe care l-a donat Spitalului de Boli Infecțioase Iași. Casa Share a continuat achiziția de echipamente pe care le-a donat spitalelor.

Cei care vor să doneze pentru Casa Share o pot face aici: https://casashare.ro

„Promit că nu mai postez prea des, dar trebuie să împărtășesc cu voi bucuria mea. Ieri i-am vitaminizat și încurajat pe Medici și Asistente, dar azi îi protejez, că mare nevoie au. Cei de la Pakmaya, fabrica de drojdie din Pașcani, ne-au ajutat cu 100.000 Ron ca să plătim toată factura pentru un nou lot de echipamente! Le mulțumim din suflet!

Din cele 16.000 FFP2 de măști comandate în China, au aterizat azi la Otopeni 7.000 și m-am dus să le iau repede. Urmează să mai vină și alte măști și combinizoane pentru doctori și asistente. Vă mulțumesc tuturor. Sunt extrem de obosit, dar fericit!”, a scris, în 27 martie, Bogdan Tănasă, pe pagina sa de Facebook.  

Achiziționează un centimetru de autostradă pentru a ajuta Spitalul Județean Suceava

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cunsocut după ce a lansat campania #Șîeu (privind susținerea proiectului construcției autostrăzii Moldovei) și care s-a implicat, între altele, în sprijinirea personalului „din prima linie” care luptă cu noul coronavirus, a lansat o campanie de strângere de fonduri prin care donatorii pot „cumpăra” centimetri de autostrată.

1 CM = 10 euro, bani care ajung direct în conturile Crucii Roșii.

Toți banii vor fi folosiți pentru sprijinirea Spitalului Județean Suceava, care se confruntă cu o criză acută în gestionarea crizei cu COVID-19.

Dacă vreți să donați, o puteți face aici, sumele ajungând în contul Crucii Roșii:

CONT RON: RO43RNCB0244020411980016

CONT EURO: RO76RNCB0244020411980004

CONT LIRE STERLINE: RO64RNCB0244020411980026

Cod SWIFT: RNCBROBU

Beneficiar: SOCIETATEA DE CRUCE ROSIE SUCEAVA, (C.I.F. 4244520) nu scrieți cu diacritice, ca sa nu dea vreo eroare. PAYPAL - intrați pe REVOLUT- NU MERGE      

„Cumpărături la ușa ta”, un program gratuit pentru sprijinirea vârstnicilor

Mai mulți voluntari din București au lansat acțiunea „Cumpărături la ușa ta”, prin care vârstnicii sunt ajutați să-și achiziționeze alimente, dar și alte produse necesare, fără să mai iasă iei din casă.

Voluntarii din Capitală au și un număr unic de telefon unde pot fi găsiți: 07270030303.

Marian Rădună, unul dintre coordonatorii și voluntarii din București, explică, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, în ce constă proiectul: 

Aceeași acțiune a fost replicată și în alte orașe, la Cluj și la Sibiu, sub numele „Vă ajutăm din Cluj” și „Vă ajutăm din Sibiu”.   

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te