VIDEO Un bărbat de 48 de ani a intrat frontal într-un TIR cu iubita de 25 care voia să-l părăsească

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.08.2022 - 13:24
Daniel Iuga, autorul accidentului de la Nojorid. / Foto: ebihoreanul.ro
Accidentul mortal în care Daniel Iuga, șoferul unui Audi, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un TIR care rula regulamentar a avut loc marți, 12 iulie. / Foto: antena3.ro
Accidentul mortal în care Daniel Iuga, șoferul unui Audi, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un TIR care rula regulamentar a avut loc marți, 12 iulie. / Foto: antena3.ro

Ipoteză șocantă în cazul accidentului ce a avut loc pe DN79, la Nojorid, Bihor, pe 12 iulie, în urma căruia o tânără de 25 de ani, mamă a doi copii, a murit. Anchetatorii spun că bărbatul de 48 de ani de la volanul mașinii care a provocat accidentul a intrat intenționat în TIR.

SHARE

Accidentul mortal în care Daniel Iuga, șoferul unui Audi, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un TIR care rula regulamentar a avut loc marți, 12 iulie, la ora 21:35, pe DN 79, în localitatea bihoreană Nojorid. 

Potrivit polițiștilor, „un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, într-o curbă la dreapta, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, dinspre localitatea Leș înspre municipiul Oradea, de un bărbat de 44 de ani, din Vânju Mare, județul Mehedinți”.

Citește și: VIDEO Daună de 120.000 €: Un copac cade pe un BMW Seria 8. Apoi, „Dorel” îl scapă din excavator

În urma impactului, o femeie de 25 de ani, din comuna arădeană Bocsig, care era pasageră în autoturism, a decedat. În autoturism se mai afla un copil al femeii, în vârstă de 2 ani, și șoferul, în vârstă de 48 de ani, ambii suferind multiple leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

După accident, copilul de 2 ani a rămas 8 zile în spital, având un traumatism cranian și o fractură de tibie. Din fericire, n-a avut nevoie de intervenții chirurgicale, astfel că pe 20 iulie, la cererea bunicii, a fost transferat la Arad, de unde era familia tinerei decedate în accident. 

Șoferul, în schimb, a suferit contuzii cerebrale severe, fracturi costale (care i-au provocat câteva hemoragii interne) și mai multe fracturi la piciorul stâng, la gambă și femur, trecând prin trei operații, astfel că a rămas la Terapie Intensivă aproape o lună, până recent, când a fost transferat la Ortopedie.

„În prezent, situația sa e stabilă, dar necesită recuperare de lungă durată. Va mai rămâne internat o perioadă lungă”, spune dr. Lucia Daina, directorul medical al spitalului.

Citește și: VIDEO Roman 22.290 DFAEG, camionul militar românesc extrem conceput la „Steagul Roșu” Brașov

Bărbatul s-a certat cu iubita, care voia să-l părăsească, promițându-i „ultimul drum pe care îl vor face împreună”

Surpriză în ancheta deschisă în urmă cu o lună, după dramaticul accident dintre Nojorid și Leș, soldat cu decesul unei tinere și rănirea copilului acesteia și a unui bărbat. Șoferul responsabil de producerea lui nu doar că avea permisul anulat, după o condamnare pentru conducere sub influența alcoolului, ci chiar l-ar fi comis cu bună știință, relatează ebihoreanul.ro.

După ce au audiat mai multe persoane din anturajul tinerei moarte, procurorii Parchetului Oradea, care începuseră cercetările pentru ucidere din culpă (pedepsită cu închisoare între 1 și 5 ani), vătămare corporală din culpă și conducere fără permis (închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă), au schimbat cursul anchetei, iar aceasta a fost preluată de Parchetul Bihor. 

„În dosar s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor (n.r. - închisoare între 10 și 20 ani), tentativă de omor (n.r. - sancționată cu jumătate din pedeapsa pentru omor) și conducere fără permis”, a transmis Parchetul, confirmând astfel ipoteza că Iuga a acționat voit.

Anchetatorii au aflat că Iuga a avut o relaţie cu tânăra din Arad cu care s-ar fi certat, iar aceasta ar fi vrut să-l părăsească, destăinuindu-se pe rețelele de socializare şi cunoscuţilor. Înainte de accident, femeia şi copilul ei în vârstă de doi ani ar fi vrut să plece cu un autocar spre casă, dar Iuga s-ar fi oferit să le ducă cu maşina, promitându-i iubitei că era „ultimul drum pe care îl vor face împreună”.

„Mi-este greu să cred că a putut comite o asemenea faptă intenționat, dar dacă va rezulta asta în urma cercetărilor, să răspundă”, a afirmat Simona Pașcu, avocata familiei victimelor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te