VIDEO Streinu Cercel cere imunitate la achiziții cu prețuri umflate: Nimeni să nu se atingă de noi

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.03.2020 - 14:09

Solicitiarea de imunitate în fața legii pentru achiziții publice, cerută de Streinu Cercel, vine în contextul scandalului legat de controversata achiziție de măști de protecție printr-o firmă deținută de o bucătăreasă din Giurgiu.

SHARE

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, în emisiunea realizată de Mihai Gâdea la Antena 3  pe tema pandemiei, că cei care fac achiziții publice de echipamente de protecție și teste ar trebui să fie protejați de eventuale anchete administrative sau penale după ce se încheie starea de urgență.
 
Mihai Gâdea: Ce aveți nevoie acolo pe front?

Adrian Streinu Cercel: Primul lucru de care avem nevoie este să fim lăsați în pace să ne facem treaba.

Mihai Gâdea: Cine vă deranjează?

Adrian Streinu Cercel: Foarte mulți. Plecând de la media...

Mihai Gâdea: Păi da, dar media să știți că vă ajută cel mai mult în zilele astea, pentru că prevenția ar putea să vă scape de mii de pacienți.
 
Adrian Streinu Cercel: Da, cu o singură condiție, să sune mai rar. Au fost zile când am vorbit de dimineața și până seara la telefon și nu știam la ce să răspund mai întâi. La problema mea din interiorul institutului sau la dorințele celor care voiau să afle informații.
 


Citește și Cum a folosit masonul Hideg o bucătăreasă ca să vândă statului măști la suprapreț de 11,3 milioane de euro

 

Mihai Gâdea: Eu zic ca media face în zilele astea mai mult bine decât râu.

Adrian Streinu Cercel: Al doilea lucru este să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni.
 
După ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: „Dar cum ați realizat voi achizițiile?” Să vă spun mai departe la ce mă gândesc?
 
Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar, în această situație de urgență, în care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor.
 
Dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare.

S-au trezit într-o mare fără să știe să înoate, fără să aibă echipament de protecție, și când au avut nu au știut ce să facă cu ele”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.