Ieri seară a avut la Paris probabil cel mai bun meci al turneului de la Roland Garrros. Novak Djokovic l-a întâlnit pe Matteo Berrettini, mai tânăr cu 10 ani decât liderul mondial. Italianul, favoritul spectatorilor, reușise să câștige setul 3, aducând scorul la 2-1 pentru Djokovic, când partida a fost întreruptă.
Scène très insolite à @RolandGarros.
— Génésiaque (@MeUnknownn_) June 9, 2021
Il est quasiment 23 heures et, couvre-feu oblige, l’arbitre interrompt le match pour inciter les spectateurs à rentrer chez eux, lesquels s’exécutent difficilement sous les sifflets.#RGsurPrime#RolandGarros#RolandGarros2021 pic.twitter.com/T6V59YGlBw
Citește și: DIICOT a clasat dosarul împotriva Newsweek și Libertatea, nu a găsit „grup infracțional organizat”
Jocul a fost întrerupt, iar publicul a fost evacuat de pe arena centrală. Se făcuse ora 23.00 când francezii nu mai au voie să participe la niciun fel de eveniment urmare a restricțiilor anti-COVID. Unii dintre spectatori au huiduit decizia. Supervizorul întâlnirii a fost nevoit să coboare în arenă și să trimită jucătorii la vestiare pentru a-i convinge pe ultimii spectatori să plece acasă.
Citește și: Doar 133 de cazuri noi de COVID, din aproape 30.000 de teste. Au mai murit însă 148 de oameni
Partida s-a reluat după 45 de minute, jucătorii fiind forțați la o pauză urmată de minute bune de reîncălzire. Djokovic, un „covid-sceptic” și Berrettini nu au protestat și au reluat partida care s-a întis după miezul nopții. A învins sârbul.
Eurosport explică: „ Între 30 mai și 8 iunie vor avea acces în complexul de la Roland Garros 5.388 de spectatori zilnic, însă cum legea nu va permite circulația după ora 21:00, majoritatea sesiunilor de seară vor fi fără spectatori.
Începând cu 9 iunie, președintele Emmanuel Macron plănuiește să relaxeze măsurile anti-COVID iar restricțiile de circulație vor intra în vigoare începând cu ora 23:00, astfel că o singură sesiune de seară - chiar cea de pe 9 iunie - va primi până la 5.000 de spectatori.”
În același timp, la București restricțiile se ridică cu viteză amețitoare. Spre exemplu, din iunie, nunţile şi botezurile se vor putea desfăşura până la ora 2,00 noaptea.
România Vs Franța, o comparație
În România s-a vaccinat 24% din populație. În Franța, a primit prima doză de vaccin 41% din populație.
În România, în ultimele 24 de ore, au decedat din cauza COVID un număr de 24 de persoane. În Franța au decedat 94 de persoane. Populația Franței este de 3,5 ori mai mare decât a României.