Pasajul Doamna Ghica este esențial pentru diminuarea traficului în una din cele mai circulate zone ale Capitalei.
Citește și: EXCLUSIV Doar 26% din patinoarul Flamaropol, modernizat în 6 ani. S-au plătit, deja, 5 milioane euro
Construcția pasajului suprateran Doamna Ghica peste intersecția cu Șoseaua Colentina a început în septembrie 2019.
Promis pentru toamna lui 2020, Pasajul Doamna Ghica din București s-ar putea deschide la vară
„Progresul fizic al lucrărilor in acest moment este de aproximativ 50%, conform raportărilor consultantului proiectului. Menţionăm că tablierul metalic reprezintă 50% din lucrare.
Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul lunii mai 2021, condiționat de o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului si de asigurarea de către beneficiar a platilor necesare.
Costul total pentru realizarea obiectivului de investiții este de aproximativ 110 mil. lei fără TVA. Până în luna septembrie 2020, valoarea cumulată a lucrărilor pentru pasajul Dna Ghica a fost de aproximativ 37,5 mil lei fără TVA. Contractul nu conține actualizări de preț”, susține Primăria București într-un răspuns pentru Newsweek România.
Contractul pentru execuția pasajului a fost semnat cu Trustul de Clădiri Metropolitane, în mai 2019, valoarea fiind de 110 milioane lei fără TVA. VIDEO AICI.
Celmai probabil, Pasajul ar putea fi gata în vara-toamna acestui an.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat prezentat, azi, bugetul Bucureştiului evaulat la 5 miliarde lei.
Primarul general al Capitalei a explicat că a găsit datorii de 3 miliarde de lei.
”Am găsit datorii curente de 3 miliarde lei, bani care ar fi trebuit cheltuiţi imediat, pe loc, care este echivalentul podului peste Dunăre sau metroului din Drumul Taberei. Mare parte din aceste luni de mandat am petrecut-o pentru a gestiona aceatsă situaţie financiară.
Citește și: FOTO Sala Polivalentă din București, un colos de 100 de milioane de euro mort la naștere
Am fost în risc de colaps financiar, a existat riscul ca servicii esentiale să nu poată să fie furnizate, de exemplu alimentarea cu încălzire a unui cartier, iluminatul sau transportul public, a existat riscul ca anumite şantiere ale unor proiecte cu bani europeni să fie întrerupte, am găsit facturi neplătite din primăvara anului 2019 care au fost eşalonate de mai multe ori, am avut discuţii cu furnizorii de servicii care au spus că li s-au propus de mai multe ori să se eşaloneze datoriile, de fiecare dată primăria nu s-a ţinut de cuvânt. Procedural, am schiţat, împreună cu viceprimarii, am făcut schiţa bugetului pe care o propunem consilierilor generali. În câteva zile consilierii vor da forma finală a acestei schiţe a bugetului. Acel buget o să iasă în dezbatere publică pentru că aşa e normal”, a mai precizat Nicuşor Dan, citat de news.ro.