VIDEO Ministrul UDMR al Mediului, care a fost la Tușnad, despre afirmațiile lui Orban: „Nu comentez”

DE Alin Crișan | 26.07.2022 - 21:22
Tanczos Barna - Foto: Facebook/Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR) a refuzat marți, prezent într-o emisiune la Digi24, să comenteze declarațiile premierului maghiar Viktor Orban făcute la Școala de vară de la Băile Tușnad. Ministrul a precizat că a participat la reuniunea de la Tușnad ca invitat.

SHARE

„Vor reacționa toate persoanele care au ceva de declarat, cu siguranță. Nu le comentez în niciun fel”, a spus ministrul UDMR, la Digi24, întrebat despre declarațiile premierului maghiar.

Chestionat dacă tăcerea UDMR poate fi interpretată ca o acceptare a acestor declarații, el a răspuns: „Nu cred, în niciun caz”.

Întrebat care este motivul pentru care nu comentează afirmațiile lui Viktor Orban, ministrul UDMR a spus: „Nu le comentez”.

Citește și: VIDEO Sistemele HIMARS în Ucraina au distrus 50 de depozite de muniții rusești într-o lună

La insistențele jurnalistului, Tanczos Barna a spus: „Cu siguranță toate persoanele care trebuie să reacționeze vor reacționa dacă consideră necesar”.

Ministrul UDMR nu a dorit să spună nici dacă MAE sau Cotroceniul ar trebui să emită un punct de vedere. „Nu pot să dau eu sfaturi ministrului (n.red de externe) sau președintelui (Klaus Iohannis), în niciun caz”, a spus UDMR-istul.

Tanczos Barna a precizat că a fost prezent la lucrările Școlii de vară de la Băile Tușnad, dar că „au fost discuții separate de celelalte discuții.”

Citește și: VIDEO Sorin Grindeanu: În premieră, România va cheltui toți banii alocați pentru infrastructură

„Panelurile au fost toate înainte de evenimentul de sâmbătă. N-am putut să reacționez că evenimentul a fost după. Am participat ca invitat, pe partea de mediu.

„Nu comentez, e punctul meu de vedere personal, nu comentez”, a mai spus ministrul.

Prim-ministrul Ungariei a făcut o serie de declarații controversate la Băile Tușnad. Viktor Orban a spus că strategia UE în Ucriana a eșuat, a criticat dur sprijinul occidental militar pentru Ucraina, poziționându-se ca cel dintâi aliat al Moscovei din cadrul Uniunii Europene și a mai spus că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.