VIDEO Proxeneți din clanul Cocalarilor s-au răfuit cu bâte și cuțite blocând circulația în Capitală

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.06.2023 - 13:15

Proxeneți din clanul Cocalarilor au blcat circualația în zona Piața Alba Iulia din Capitală după ce s-au încăierat cu o bandă rivală folosind bâte și cuțite. Doi dintre interlopi erau sub control judiciar, fiind judecați pentru un omor care a avut loc în fața Parchetului General.

SHARE

Interlopi proxeneți din clanul Cocalarilor au scos bâtele și cuțitele în plină stradă și s-au încăierat cu o bandă rivală blocând circulația în zona Piața Alba Iulia din Capitală. 

Unul dintre interlopii implicați, Ion Alexandru, zis Alex Barbaro, a fosta arestat, el fiind implicat și în omorul din 2019, din fața Parchetului General, când interlopul Ion Ban, zis Doctoru, a fost ucis într-o răfuială.

Un alt participant la măcelul din 2019, Florin Dumitru, a fost și el plasat în arest la domiciliu după scandalul din Piața Alba Iulia de noaptea trecută. 

Proxeneți din clanul Cocalarilor s-au răfuit cu bâte și cuțite blocând circulația în Capitală

Barbaro și Dumitru, împreună cu alți interlopi din clanul Cocalarilor, au blocat traficul în zona Piața Alba Iulia, minute în șir, timp în care s-au fugărit cu cuțitele și bâtele în mâini cu membrii unui clan rival. 

Citește și: Crima din Piaţa Constituţiei, filmată de camerele de la Parchetul General

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 35 de ani, care, la momentul comiterii faptei se aflau sub efectul măsurii controlului judiciar emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la omor, omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, bănuiții au fost depistați și conduși la audieri.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și: Lider al Cocalarilor, boxerul Păun, care a ucis în bătaie un rival în fața Parchetului, pedepsit

Crima din fața Parchetului General

Totul a început sâmbătă, 28 septembrie 2019, când liderul grupării din Tei Toboc-Doamna Ghica, Ion Alexandru zis ”Alex Barbaro”, l-a sunat de mai multe ori pe Facebook Messenger pe Ionuţ Mirea zis „Boxerul”, un lider interlop din sectorul 5 al Capitalei. „Acesta (Alex Barbaro – n.r.) i-a reproşat o pretinsă legătură cu propria lui concubină, solicitându-i lui Mirea Ionuţ să se întâlnească, pentru a rezolva problema”, se arată în referatul procurorilor.

Și-au dat întâlnire a doua zi, duminică 29 septembrie, la ora 22:00, pe teren neutru, în Piața Constituției. Numai că cei doi nu au venit cu mâna goală. Alex Barbaro a venit cu 40 de persoane și 10 mașini, iar Boxerul doar cu 20 de ajutoare și 5 mașini. Printre ei interlopi cu porecle precum Dragoș Ges, Schilă, Glișcă, Tâște, Milan, Pisu sau Doctoru (cel care a fost ucis). Înarmați toți până în dinți cu săbii, bâte, cuțite și țevi de metal.

Discuția din parcarea din fața Parlamentului a degenerat imediat și s-a ajuns la o încăierare generală. Culmea, bătaia dintre bandele rivale a fost filmată chiar de camerele de supraveghere de pe clădirea Parchetului general.

”Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere amplasate pe clădirea PÎCCJ (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – n.r.) surprind unele din grupurile conduse de către Ion Alexandru și Mirea Ionuț în timp ce se îmbulzeau și se băteau într-o busculadă generală, atât în zona situată la marginea parcării din Piața Constituției, cât și în centrul aceleiași parcări, în timp ce mai multe autoturisme părăsesc în grabă zona”, se arată în referatul procurorilor.

În busculada generală, unul dintre membrii grupării lui Boxerul, victima ucisă, Ion Ban zis Doctoru, a fost prinsă de 8 membri ai grupării rivale.

„Victima Ban Ion (Doctoru), după ce a scos din portbagajul unui autoturism o bâtă şi a înfruntat o parte a adversarilor, a fost copleşit numeric şi fizic de către mai multe persoane.

Astfel, agresiunea asupa victimei a debutat cu pulverizarea de către Păun Romeo (antrenor de box la Dinamo – n.r.) a unui spray lacrimogen de la o distanţă de aprox. 1,5 metri după care Ban Ion a fost înconjurat imediat de un număr de 8 membri din grupul advers.

Aceștia i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului, a spatelui şi a membrelor cu bâte, cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un corp dur alungit, cu muchii uşor alungite (posibil sabie – n.r.)”, potrivit procurorilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te