VIDEO Explozie devastatoare după un atac cu drone la terminalul petrolier Ust-Luga din Leningrad

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.01.2024 - 14:23
Explozie devastatoare după un atac cu drone asupra terminalul petrolier Ust-Luga din Leningrad - Foto: X/@MrKovalenko

Explozie devastatoare după un atac cu drone asupra terminalului petrolier Ust-Luga din Leningrad. Un atac cu drone ucrainene a distrus depozitul de petrol Ust-Luga din regiunea Leningrad, Rusia. Acesta a încetat să mai funcționeze în urma avariilor totale.

SHARE

În seara zilei de 21 ianuarie, s-a aflat că terminalul petrolier Ust-Luga Oil (unul dintre cele mai noi și mai importante terminale din Rusia) a încetat să mai funcționeze, potrivit Dialog.

Explozie devastatoare după un atac cu drone asupra terminalului petrolier Ust-Luga din Leningrad

Ministerul rus al Apărării a susținut că nu au existat atacuri în zonă, însă inclusiv presa rusă a dezvăluit contrariul. Mai mult, informațiile sunt confirmate și de numeroasele imagini apărute în spațiul public.

Canalul ucrainean TG-Canal "Cargo 200" scrie că terminalul din Marea Baltică funcționează pentru export, dar și pentru aprovizionarea cu combustibil a trupelor rusești. După raidul dronelor, toate petrolierele care se aflau la terminal s-au mutat departe în largul mării. Încărcarea lor a fost întreruptă.

Citește și: VIDEO Atac cu drone ucrainene în Sankt Petersburg. Explozii la JSC "Petersburg Oil Terminal"

"Acest atac al SSU a provocat Federației Ruse nu doar daune materiale semnificative, ci și de imagine. Acum, potrivit surselor noastre, rușii sunt nevoiți să mute și mai multe instalații de apărare aeriană de pe front pentru a proteja spatele", se arată în raport.

Bloggerul rus Anatoly Nesmiyan critică ineficinența forțelor de securitate ruse împotriva țintelor aeriene: "În general, după cum s-a dovedit, întregul program de reînarmare a armatei, pentru care s-au cheltuit aproape un trilion de dolari, s-a dus aproape tot undeva.

Citește și: VIDEO Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina

Mai ales pe desene animate din 2018 care nu au analogii și pe dublarea în limba rusă a videoclipurilor americane de pe YouTube. Iar acum, rușii nu sunt capabili să lupte cu ținte aeriene de mici dimensiuni, așa că dronele nu au nicio problemă să treacă mai mult de o mie de kilometri deasupra "teritoriului sacru" și să lovească țintele cu precizie, deși departamentul de apărare al agresorului asigură în mod constant că toate țintele AFU au fost lovite.

Portul Ust-Luga este una dintre cele două piețe principale de export de energie din Marea Baltică. Acesta este situat la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin, și în apropierea graniței cu Estonia. 

Vă reamintim că un incendiu a izbucnit după ce terminalul a fost lovit în regiunea Leningrad.

Canalul rusesc TG "Mash on Moika" scrie că, după atacul asupra Novatek Ust-Luga, a fost declarat un regim de alertă maximă la instalațiile de infrastructură critică din regiunea Leningrad. Forțelor de ordine li s-a ordonat să distrugă toate dronele din teritoriile învecinate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te