VIDEO „Dorel” lovește cu tupeu la Bragadiru. A tăiat fibra optică pentru 3 străzi și a betonat locul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.12.2023 - 17:38
„Dorel” lovește cu tupeu la Bragadiru. A tăiat fibra optică pentru 3 străzi și a betonat locul - Foto: Newsweek România (Colaj)

„Dorel” lovește cu tupeu la Bragadiru. A tăiat fibra optică pentru 3 străzi și a „betonat” locul. De mai bine de 4 zile locuitorii din Bragadiru, orașul de lângă București „înecat” în noroaie și șanțuri săpate și neacoperite, se confruntă cu nouă problemă.

SHARE

Bragadiru, unul dintre orașele de la marginea Capitalei care au cunoscut o „dezvoltare” rapidă arată ca după bombardament. Străzile care erau „odinioară” asfaltate sunt acum pline de șanțuri și acoperite total cu un stat consistent de noroi.

„Dorel” lovește cu tupeu la Bragadiru. A tăiat fibra optică pentru 3 străzi și a betonat locul

Locatarii sunt isterizați de faptul că Primăria Bragadiru, prin firma TRACON a început să lucreze haotic la „modernizarea rutiera” pe foarte multe străzi simultan executând șanțuri de-a lungul străzilor fără să țină seama de celelalte cabluri subterane.

Astfel s-a ajuns ca de mai bine de 4 zile, locuitorii de pe străzile Toamnei, Cireșari și Iernii să fi puși în situația de a nu mai avea nici nici cablu TV, nici internet și nici curent electric în anumite situații după ce „Doreii” au secționat fibra optică a operatorului RCS RDS, au smuls și aruncat branșamentele și apoi s-au apucat să astupe cu pământ și pietriș șanturile.

Cei mai afectați de această situație sunt cei care lucrează de acasă, dar și mămicile care stau cu cei mici acasă.

Reprezentanții companiei de televiziune prin cablu și internet au transmis că în aceste zone există un incident care face ca cel puțin unul dintre servicii să fie nefuncționale. De asemenea, compania precizează că lucrează la remedierea situației, iar abonații din zonele afectate vor fi informați după ce serviciile vor fi restabilite.

Oamenii ajunși la capătul răbdărilor au făcut nenumărate sesizări la Primăria Bragadiru cu privire la modul în care se efectuează lucrările la carosabil însă fără niciun rezultat.

Așa arată o stradă pe care s-au făcut lucrări de modernizare în Bragadiru Foto: Newsweek România

O locatară chiar a povestit pentru Newsweek România cum a fost tratată atunci când a sunat la Primărie să ceară explicații pentru bătaia de joc care se întâmplă în acest oraș:

„Efectiv minunata echipă TRACON a scos din pământ branșamentele de la Digi și le-a aruncat pe unde au apucat… După un lung apel telefonic la Primăria Bragadiru mi s-a răspuns la întrebarea “Si ce facem doamnă, venim toți în fața la Primărie cu un pumn de pietre să protesătm?” Raspunsul doamnei a fost “cel mai sigur, da! Asa ar trebui sa faceti”, spune o locatară dintr-un cartier nou al orașului Bragadiru.

Așa arată o stradă pe care s-au făcut lucrări de modernizare în Bragadiru Foto: Newsweek România

„Incompetența si coruptia ne-au lasat să înotam în noroi”

Zăpada topită și ploile din ultimele zile au transformat cartierele noi din orașul Bragadiru într-o groapă plină de noroi prin care mămicile cu cărucioarele de copii, elevii care se grăbesc să plece la școală, cei care merg la serviciu fără mașină, sunt nevoiți să mărșăluiască pe lângă mașinile lăsate „pe avarii” la întâmplare pe străzi.

Lucrările care pe de o parte sunt de reabilitare a drumurilor și pe de cealaltă parte de extindere a sistemului de canalizare au fost începute pe multe străzi concomitent și lăsate de izbeliște fapt ce pe timpul verii a generat un disconfort cumplit locatarilor întrucât orașul era acoperit de nori de praf, iar acum cei care au „visat” la un trai mai „curat” în afara Bucureștiului sunt nevoiți să suporte „valurile” de mocirlă de pe străzi.

Așa arată o stradă pe care s-au făcut lucrări de modernizare în Bragadiru Foto: Newsweek România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te