VIDEO Cum arată cei 13 km de pe Autostrada Sibiu-Pitești ce se deschid pe 15 decembrie. Film complet

DE Alin Crișan | Actualizat: 01.11.2022 - 20:51
Lucrări la A1 Sibiu-Pitești - Foto: Asociația Pro Infrastructură

Progresul fizic al lucrărilor pe șantierul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) a ajuns la 90% și se așteaptă ca autostrada să fie dată în folosință în luna decembrie a acestui an.

SHARE

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au scris, într-o postare pe Facebook, că primii kilometri ai autostrăzii A1 Sibiu-Pitești ar putea fi dați în folosință în luna decembrie a acestui an.
 
Citește și: Costumat în găină și-a luat premiul de milioane $ de la loto. Se ascundea de soția ce îi voia banii

„Primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022. Umblă vorba prin târg că 15 decembrie este data asumată încă neoficial pentru inaugurarea primei secțiuni din mult-așteptata Autostradă A1 Sibiu-Pitești. Austriecii de la Porr au noroc de vreme perfectă ca să finalizeze ultimele elemente necesare deschiderii circulației: hidroizolația pe câteva poduri, straturile de asfalt pe unele zone și restul de marcaje rutiere și parapete de protecție. Constructorul are toate șansele să dea lotul în folosință în jur de 15 decembrie, înainte de termenul contractual. Chiar dacă vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ciotul este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național”, au transmis reprezentații Asociației Pro Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Citește și: Românii cumpără produse de „lux” când plătesc cu cardul: Mâncare și dispozitive, printre preferate

Constructorul austriac PORR a semnat contractul pentru Lotul I, al Autostrăzii A1 Sibiu - Boiţa, în aprilie 2019 pentru mai bine de 120 de milioane de euro, la valoarea actuală, fără TVA, costul unui kilometru de autostradă pe acest tronson fiind de peste 9 milioane de euro, fără TVA. Perioada de execuţie a lucrărilor demarate în luna martie a anului 2020 a fost stabilită pentru 36 de luni.

La mijlocul lunii noiembrie 2021, compania PORR a câştigat şi Lotului 4 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, care va avea o lungime de 122 de km şi va lega România de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind parte a Coridorului 4 Pan - European.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.