VIDEO Cum a bătut palma mafiotul oltean Rechinu cu cel mai violent clan din Mexic pentru 1 miliard $

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.03.2023 - 15:22

Mafia românească din Mexic, condusă de interlopul oltean Rechinu opera și în zone controlate de Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic. Numărul doi al acestei puternice grupări de crimă organizată a fost arestat la București.

SHARE

Organizația criminală condusă de Florian Tudor, zis Rechinu, a jefuit între 2014 și 2019 aproximativ 1,2 miliarde de dolari din bancomate modificate plasate în diferite orașe din Mexic, conform documentelor care fac parte din ancheta jurnalistică și ancheta oficială.

Întrucât mafia românească opera și în zone controlate de cel mai violent clan din Mexic, Jalisco Nueva Generacion, era imposibil ca interlopul oltean să nu aibă o înțelegere cu capii acestei grupări.

Legătura dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

În centrul acestei investigații se află compania Top Life Servicios SA , creată în decembrie 2013 de Adrian Constantin Tiugan, un infractor român care avea mandate de arestare internaționale pentru jafuri din bancomate în Italia și Vatican.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina

Tiugan a creat compania Top Life Servicios SA în Quintana Roo,  cu un permis de imigrare emis pe numele lui Paul Daniel Ionete, un mărunt infractor român care se ocupa cu traficul de droguri.

La 1 martie 2014, acea companie a semnat un contract cu Banco Multiva pentru plasarea de bancomate în Peninsula Yucatan și Pacificul Mexican.

Citește și: Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman

UIF a confirmat că schimbul de informații între agențiile mexicane și FBI a permis identificarea organizației formată din români și mexicani care și-a înființat baza de operațiuni în Cancun, Quintana Roo și filiale în alte zone precum Riviera Nayarit, Los Cabos, Baja California South și Puerto Vallarta, Jalisco, conform World Today News.

Citește și: VIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul 

Stațiunea de lux, Puerto Vallarta, Jalisco este fief-ul celui mai puternic și violent clan din Mexic, Jalisco Nueva Generacion.

La sfârșitul anului trecut, doi asasini plătiți ai Jalisco Nueva Generacion ucideau un fost guvernator mexican într-o toaletă a unui club de lux din Puerto Vallarta.

Activitatea infracțională a bandei lui Rechinu, nu avea cum să se desfășoare fără o înțelegere cu liderii clanului Jalisco Nueva Generacion. 

Citește și

O bandă de români a furat două diamante din Cannes și Barcelona prin metoda șmenarilor valutiști

Numărul doi din clanul Jalisco Nueva Generacion, arestat la București

În februarie 2021, Carlos Ruben Ramirez – Monroy, lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, Jalisco Nueva Generation, a fost prins la București și extrădat în Statele Unite.

Citește și

VIDEO Lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, prins la București

Arestarea avusese loc anul trecut, în mai, la două luni după ce, FBI solicitase UIF să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Este posibi ca venirea lui Carlos Ruben Ramirez – Monroy să fi fost facilitată chiar de către oamenii interlopului român. 

Citește și: Clanul Pisoi, rupt din clanul Cocalarilor, prins de poliție făcând trafic de heroină. 11 arestați

Rechinu, greu de extrădat

Interlopul oltean Florian Tudor a fost arestat în mai 2021. în Mexic, și, de atunci, se judecă extrădarea sa în România.

Șase dintre locotenenții săi au fost condamnați la noi în țară pentru diverse infracțiuni – trei dintre ei pentru că au încercat să ucidă un bărbat la ordinul lui Tudor. Cei trei au contestat sentința.

Avocații lor și-au bazat apărarea pe rapoartele procurorului mexican Jonathan Medina Nava, care a atribuit tentativa de omor unor mexican. Astfel că aliații lui Tudor susțin prin avocați că nu sunt vinovați pentru că investigația din Mexic a stabilit cine a comis tentativa.

Lui Medina Nava i-a fost pus sub sechestru contul bancar de către anchetatorii financiari mexicani în 2021, în urma unor suspiciuni că ar fi primit mită chiar de la șeful grupării de interlopi, Florian Tudor.

Închis în penitenciarul din care a evadat El Chapo

Rechinu a fost arestat în Cancun, Mexic, la 27 mai 2021, în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. O săptămână mai târziu a fost mutat de la penitenciarul Nord, din Mexico City, la închisoarea de maximă siguranță Altiplano. Imediat a încercat toate tretipurile pentru a scăpa de acolo.

În noaptea de 11 iulie 2015, Joaquín Guzmán Loera „El Chapo” a devenit primul prizonier din istorie care a scăpat din această închisoare de maximă securitate. El a fugit parcurgând un tunel de 1,5 kilometri cu ajutorul unei motociclete fixate pe șine. Tunelul avea ventialție și era luminat.

Citește și: Anamaria Prodan și legăturile cu Cămătarii, Fane Spoitoru și Cordunenii: De acolo a plecat șmecheria

Cum a vrut interlopul oltean Rechinu să iasă din închisoarea din care a evadat El Chapo

Avocații Rechinului au cerut insistent mutarea sa de la Altiplano într-o închisoare mai blândă.

O instanță federală a stabilit, la începutul acestei luni, că Florian Tudor trebuie să-și continue procesul de extrădare către România fiind deținut în închisoarea de maximă siguranță Altiplano și nu în închisoarea de Nord, așa cum a cerut apărarea liderului mafiei românești.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

Judecătoarea Isabel Porras Odriozola, șefa Tribunalului a III-a Penal Unitar din Mexico City, a stabilit că Florian Tudor, fiind acuzat de infracțiunea de crimă organizată, trebuie să rămână într-o închisoare specială cu un nivel ridicat de securitate.  

Porras Odriozola a mai afirmat că Florian Tudor, pe lângă faptul că este considerat un posibil lider al unei organizații criminale care activează la nivel internațional, cu capacitate infracțională mare și risc instituțional semnificativ ridicat, este acuzat de infracțiuni cu impact social ridicat. Prezența sa într-o închisoare cu un nivel de securitate mediu- scăzut ar pune în pericol instituția și ar avea o influență negativă față asupra celorlalți deținuți. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te