VIDEO A început „distracția” de 1 Mai pe Litoral. Zeci de tineri, prinși drogați la festivaluri

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.04.2023 - 09:41
Zeci de tineri, prinși drogați la festivalurile de pe Litoral (imagine cu caracter ilustrativ) - Foto: captură video

A început „distracția” de 1 Mai pe Litoral. Zeci de tineri au fost prinși drogați la festivalurile care se desfășoară în stațiunile de la malul Mării Negre. Pentru ei, petrecerile s-au terminat în dubele poliției.

SHARE

Un tânăr a fost prins cu droguri în această dimineață după ce a ieșit de la festivalul care are loc zilele acestea în stațiunea Mamaia.

Jandarmii care erau la fața locului au observat că tânărul prezenta semne că se afla sub influența băturilor alcoolice sau a drogurilor. Când s-au apropiat au văzut că acesta avea în mână un plic cu un praf alb. Așa că l-au condus la dubă pentru un control.

Citește și: Record: Un bărbat este tatăl a peste 550 de copii. Mamele nu îi cunosc identitatea

Zeci de tineri, prinși drogați la festivalurile de pe Litoral

Nu a fost singurul depistat cu droguri. Peste 20 de tineri au fost depistați cu substanțe ilegale, relatează dobrogea.tv.

„22 de persoane au fost blocate de către colegii noștri jandarmi și de către agenții de pază de la intrarea festivalurilor aflate în derulare și nu li s-a permis participarea pentru că dețineau substanțe interzise din rândul celor psihoactive. Aceste persoane au fost preluate de către poliție și au fost întocmit actele procedurale cerute în astfel de situații”, a declarat lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

Polițiștii , jandarmii și inspectorii antidrog au făcut mai multe controale și au fost cu ochii în patru.

Citește și: Motivul pentru care mama lui Victor Rebengiuc a refuzat să îl vadă jucând. Tatăl, mort la Stalingrad

„Polițiștii din cadrul BCCO acționează pentru combatarea traficului de droguri de risc și mare risc”, a declarat agent șef de poliție Ceară OLIMPIA, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

„Adolescenții și tinerii participanți la aceste evenimente pot beneficia de informații legate de efecte și abuzul de alcool și droguri dar și de consiliere de specialitate în caz de nevoie”, a declarat George NICOLAE, șeful Centrului Regional de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidorg Constanța.

Inspectorii Antidrog sunt prezenți la toate evenimentele care vor avea loc în această minivacanță pe litoralul românesc.

Costinești, Mamaia și Vama Veche sunt principalele stațiuni de pe lista acestora.

„Recomandăm tuturor să nu consume alcool în exces sau substanțe psihoactive, să manifeste prudență în relația cu alte persoane necunoscute, să nu consume băuturi din sticle desfăcute, să supravegheze prepararea băuturilor și să nu dea curs conflictelor spontane”, a precizat George NICOLAE, șeful Centrului Regional de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidorg Constanța.


„Sperăm ca tinerii să înțeleagă și să accepte sfaturile noastre. Suntem pregătiți și pentru cei care nu înțeleg pericolul la care se expun sau îi expun pe alții. Sfatul nostru pentru toți cei care vin la astfel de evenimente este să nu consume droguri pentru că-și distrug sănătatea și viața, să se distreze și să-i respecte pe ceilalți participanți la evenimente”, a declarat lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

Autoritățile sunt în alertă maximă. De pildă, anul trecut mai mulți tineri au ajuns la spital, iar alții și-au pierdut viața după ce au consumat diferite droguri la festivalurile care au avut loc la noi în țară. Potrivit inspectorilor antidrog, cabanisul și etnobotanicele sunt cele mai întâlnite droguri în rândul tinerilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te