VIDEO A fost deschis lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda: 24,25 de kilometri, în șapte ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.11.2021 - 16:38
A fost deschis lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda. / Foto: agerpres.ro

Ultimul lot al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, între Alba Iulia şi Aiud, a fost deschis circulaţiei rutiere, cu anumite restricţii, la şapte ani de la începerea lucrărilor şi cu cinci ani întârziere faţă de termenul avansat inițial.

SHARE

Cel puţin o sută de maşini erau în coloană la nodul rutier de la Alba Iulia în momentul deschiderii circulaţiei.

Tot de marţi se poate circula integral pe întreg lotul 1, unde în 3 decembrie 2020 au fost deschişi traficului primii 14,8 din cei 17 kilometri, precum şi pe circa 2 kilometri de pe lotul 3 de la joncţiunea cu lotul 2.

Citește și: Top-ul celor mai influenți români pe Instagram: Antonia, Delia și Dorian Popa, pe primele poziții

Din cauza unor alunecări de teren în zona localităţii Oiejdea, traficul va fi restricţionat în zonă, pe o distanţă de 1,5 kilometri, pe o bandă pe sens, până în primăvara anului 2022. Potrivit Ministerului Transporturilor, pe acest sector se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum naţional, cu limitarea vitezei la 60 km/h. Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lotul 2 va fi dat în circulaţie "fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism".

Astfel, de marţi se poate circula integral pe Autostrada Sebeş-Turda, care ar fi trebuit, potrivit planurilor iniţiale, să fie finalizată în 2016.

Citește și: Leo de la Strehaia are ofertă de job în închisoare. Neobișnuit cu munca, îi e frică că nu face față

Autostrăzii Sebeş-Turda are 70 de kilometri

Proiectul "Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda" a presupus execuţia a 70 de kilometri de autostradă, ce vor asigura o legătură directă şi rapidă între Autostrada A1, Sibiu - Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European, şi Autostrada A3, numită şi Autostrada Transilvania. De la Alba Iulia se poate circula acum pe autostradă spre Sibiu, Deva şi Cluj-Napoca.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 17 kilometri, a fost executat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL, lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor S.A.) - SC Euro Construct Trading 98 SRL, lotul 3 de Tirrrena Scavi, iar constructorul pentru lotul 4 a fost Asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH.

Lucrările au fost finanţate prin Fondul de coeziune (85%) şi din bugetul de stat (15%). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.