Vandam și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul, interlopul Oarză, că-l decapitează. Au fost reținuți

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.04.2023 - 17:29
Interlopii Vandam și Jean Brăileanu Foto: Facebook

Frații interlopi Vandam Constantin și Jean Brăileanu l-au amenințat, într-un live, pe interlopul Viorel Oarză, nașul copiilor lui Jean, că-l decapitează. drept urmare, Vandam și Jean au fost reținuți pentru tentativă de omor.

SHARE

Frații interlopi Vandam Constantin și Jean Brăileanu l-au amenințat, într-un live,  pe interlopul Viorel Oarză, că-l decapitează.

Viorel Oarză, fost boxer, este și el un interlop cu multe condmnări la activ, fiind șeful Brigăzii care a terorizat multă vreme orașul Torino din Italia. 

Vandam  și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul că-l decapitează

„Acest băiat, Viorel Oarză, acest manipulator care mi-a botezat copiii și a stat la noi, în familie, 2 ani de zile, a făcut o trădare la nivel înalt și s-a întors împotriva noastră.

Tu nu ne cunoști pe noi, dar să dea Dumnezeu să ajung mort lângă tăicuțul meu. Viorel Oarză, ați fugit toți! Ați lăsat mașinile și ați fugit.

De nu te-oi decapita de față cu poliția! Să vezi ce înseamnă război”, a spus Jean Brăileanu în transmisiunea live de pe Facebook.

Citește și: Brigada de interlopi români din Torino, comparată de presa italiană cu Camorra și ’Ndrangheta

Drept urmare, frații interlopi Vandam Constantin și Jean Brăileanu au fost reținuți pentru tentativă de omor, conform BZI.

Cei doi au un lung istoric infracțional.

Interlopul Vandam a fugărit un rival cu toporul, pe stradă

De curând, interlopul Vandam Constantin a vrut să dea cu BMW-ul peste un rival, însă a lovit alte mașini parcate pe șoseaua Păcurari din Iași, apoi s-a dat jos din mașină cu toporul.

Citește și: Interlopul Costi Litrașu, scandal din arest, cu fratele verișoarei campioane la culturism: Sifonar

Totul s-a întâmplat într-o zonă aglomerată din Iași, în miezul zilei. Cei doi bărbați s-au luat la ceartă, iar Vandam Constantin a demarat în trombă cu BMW-ul încercând să-și lovească rivalul cu mașina.

Acesta s-a ferit însă, iar Vandam a lovit câteva mașini parcate, apoi s-a dat jos cu un topor și a început să fugă după cel cu care se certase. 

Vandam Constantin a a fost audiat în calitate de inculpat și de inculpat pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind dispusă apoi măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Interlopii Vandam și Jean Brăileanu s-au pus rău cu clanurile sportivilor din cauza manelelor

La o petrecere a lui George Boxieru, un personaj cunoscut în mediul interlop, Salam i-a cântat în direct lui Costel Corduneanu: „Să dispară indienii, unde apar Cordunenii”. 

Vandam Constantin și fratele său Jean Brăileanu, nepoții interlopului Cosmos Tănase, au luat-o ca pe un afront direct, iar scandalul a degenerat după mai multe clipuri postate pe Youtube. 

Citește și: Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, prins că băga droguri în pușcării

Jean Mărăraşu, zis Brăileanu, i-a reproşat lui Florin Salam că este rasist.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 28 iulie 2018, un bărbat cu cagulă pe faţă a aruncat cu sticle incendiare înspre casa familiei Constantin, din cartierul ieşean Copou, în faţa căreia se afla un BMW X5. Cocktailurile Molotov nu s-au aprins, nefiind înregistrate, astfel, pagube. La faţa locului au ajuns, însă, atât poliţiştii cât şi pompierii. 

Citește și: Florin Salam, odă pentru Anaser Duduianu, interlopul fugit din țară după denunțul manelistului

Brăileanu l-a amenințat apoi cu moartea pe Costel Corduneanu.

Conflictul dintre cele două clanuri nu a fost stins nici în ziua de azi. 

La începutul acestui an, unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore după ce a transmis amenințări printr-un live pe Facebook. Ștefan Boncu le-a adresat injurii și amenințări celor din clanul rival. În tot acest timp Jean Brăileanu și fratele său Vandam Constantin desfăceau o șampanie în fața Palatului Culturii din Iași

Brăileanu l-a amenințat pe Fulgy, Vali Nebunu i-a luat apărarea

Jean Brăileanu l-a amenințat cu moartea și pe Fulgy din Clejani.

Citește și: Interlopul Jean Brăileanu, către Fulgy: Îți dau 40 de topoare în cap

La scurt timp, a venit însă un mesaj de susținere pentru fiul Clejanilor din partea lui Vali Nebunu, unul dintre liderii clanului Sportivilor.

De altel, clanul Sportivilor din București are o relație foarte bună cu clanul Corduneanu.

Citește și: VIDEO Cum îl protejează interlopul Vali Nebunu pe Fulgy: Să-i trageți frâna de mână!

 

Amenințați cu sabia în centrul orașului Iași

Ieșeanul Ștefan Andrei Boncu a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost filmat în timp ce își amenința rivalii din oraș, respectiv pe Constantin Vandam și Jean Brăileanu.

Oamenii legii s-au sesizat cu privire la Ștefan Boncu. El ar fi postat pe o rețea de socializare două clipuri, filmate în centrul Iașului. În ambele videoclipuri, individul și-ar fi amenințat rivalii din oraș. Jean Mărăraș și Constantin Vandam erau cei vizați de postările făcute pe rețeaua de socializare.

În una dintre filmări se poate vedea cum individul scoate o sabie dintr-o teacă din piele și o flutură în aer. Filmarea a fost făcută pe timp de noapte, chiar pe stradă, în Piața Unirii. Individul proferează injurii la adresa lui Vandam (Constantin Vandam) și a lui Jean „Brăileanu’” (Jean Mărăraș).

În cea de-a doua filmare, realizată probabil în aceeași noapte, individul este cu aceeași sabie în mână, dar în zona Sălii Polivalente.

„Vandam și Jean, p… pe voi, mi-ați dat întâlnire în față la Sala Sporturilor! Am venit aici, b… de zdrențe! Veniți, mă, să ne batem! Să vadă toată România și toată țara care e valoarea voastră! Vă faceți reclamă pe Facebook în lipsa noastră, când nu suntem noi!”, a strigat individul, fluturând aceeași sabie. 

În urma acestor postări, oamenii legii s-au sesizat cu privire la comiterea unor infracțiuni. Ștefan Andrei Boncu (44 de ani) a fost dus la audieri de către polițiști.

Conform informațiilor deținute, Ștefan Boncu este un apropiat al clanului Corduneanu. Anchetatorii au susținut că, în trecut, individul a mai avut probleme, atât cu privire la legislația rutieră, cât și cu diverse scandaluri.

Până la urmă, Boncu a primit doar un an cu suspendare și muncă în folosul comunități pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te