USR a ridicat semnăturile „Fără Penali” de la Primăria Arad. 6.000 semnături invalidate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.09.2018 - 17:48
Semnăturile de la Arad. Foto Facebook USR Arad

USR a ridicat, luni, de la Primăria Arad, dosarele cu cele aproape 21.000 de semnături strânse în cadrul campaniei „Fără Penali”. Reprezentanții USR acuză că dosarele au fost eliberate cu întârziere și nu au mai putut fi depuse la timp, la Parlament.

SHARE

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, i-a acuzat pe cei de la USR că au adus la validare semnături false. „În Arad sunt peste 6.000 de semnături nevalide, iar unii dintre cei care au semnat nu mai sunt astăzi printre noi, sunt străzi fictive, numere fictive, oameni fictive. În momentul când trebuie să semnezi documentele de primire, semnezi şi existenţa a peste 6.000 de semnături nevalide. O parte dintre aceste semnături vor merge la instituţiile statului. De aceea îi aşteptăm să vină luni", a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, duminică pentru Mediafax. 

Falcă anunţă, însă, că va sesiza penal cazul „falsurilor”, iar timp de aproape două ore a încercat să răspundă, într-un live pe Facebook, sutelor de critici venite în ultimele zile de la arădeni pentru invalidarea a 6.000 de semnături.


De cealaltă parte, reprezentanții USR susțin că acuzaţiile aduse de primarul Gheorghe Falcă reprezintă „o încercare disperată de a arunca în derizoriu munca de şase luni a zeci de voluntari, precum şi semnăturile a mii de arădeni”. Reprezentanţii USR Arad au anunţat, luni, că au ridicat cele 32 de dosare cuprinzând aproape 21.000 de semnături adunate de la arădeni care susţin propunerea de modificare a Constituţiei ”Fără Penali în funcţii publice”.
Confrom unui comunicat al partidului, ”unicul motiv” pentru care USR Arad a refuzat să ridice vineri semnăturile este acela că nu s-ar fi ajuns cu ele la Parlament în aceeaşi zi, fiind ultima zi de depunere. „Toate promisiunile de predare a dosarelor (ambele tranşe depuse) neonorate, începând cu ziua de luni, 17.09 şi până joi, 20.09 au făcut ca vineri, ultima zi din cele şase luni ale proiectului şi totodată termenul limită pentru depunerea semnăturilor, să dispară orice şansă de a le duce la Parlament conform procedurii standard.”, arată USR.
În ultima lună, „numeroase primării din ţară au reacţionat agresiv” faţă de campanie, ”invalidând masiv semnături, în încercarea de a împiedica atingerea pragului impus de lege”, potrivit USR. „Din acest motiv, mai puţin de 80% din semnăturile strânse au ajuns efectiv în Parlament. De la lipsa unui prenume, la adresa incompletă sau alte erori de completare a listelor, până la greşeli de legare a dosarelor cu semnături au fost folosite ca motiv pentru invalidare”, arată USR.

Citește și Falcă ține în șah 21.000 de semnături pentru Fără penali. Cum explică primarul din Arad

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te