Ungaria a redeschis traficul pentru camioane. Cozi în vămi și de peste 7 ore

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.03.2021 - 09:59
Coloane mari de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România. / Foto: digi24.ro

Coloane mari de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, din cauza restricţiilor aplicate traficului greu în intervalul 13-15 martie.

SHARE

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Petea se aşteaptă cel mai mult. Aici sunt deschise două artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă cel puţin 420 de minute în coloană.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand se aşteaptă 300 de minute, deşi sunt deschise trei artere pentru camioanele care ies din România. La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă în coloană cel puţin 300 de minute, fiind deschise cinci artere de ieşire. La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 80 de minute, iar controlul se face pe două artere.

Citește și:

Al treilea val Covid 19 în Europa, cu variante noi. Mulți pacienți la terapie intensivă

În judeţul Bihor, în PTF Borş, unde sunt disponibile trei artere pentru traficul greu pe sensul de ieşire, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II - 220 de minute, aici fiind disponibile tot trei artere.

Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat de presă conform căruia aglomeraţia s-a format "în urma restricţiilor de circulaţie de pe teritoriul Ungariei, din perioada 13 - 15 martie, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin", informează Agerpres.

Toate arterele de control sunt deschise

Conform sursei citate, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară.

"La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară", se precizează în comunicatul de presă.

Citește și:

Selecţionerul echipei naționale de fotbal Mirel Rădoi are COVID

Autorităţile de frontieră române le-au contactat pe cele ale statului vecin "pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor".

De asemenea, pentru fluidizarea circulaţiei pe Autostrada A1 care face legătura cu PTF Nădlac II, a fost informat Biroul de Poliţie Rutieră Autostrada pentru a monitoriza traficul.

În primele ore ale zilei de marţi, de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te