Al treilea val Covid 19 în Europa, cu variante noi. Mulți pacienți la terapie intensivă

DE Adina Mutăr | 15.03.2021 - 20:16
Foto: yahoo

Al treilea val de Covid-19 în Europa umplu iarăși unitățile de urgență ale spitalelor, în timp ce autoritățile din Italia, Polonia, Franța, au adoptat de luni măsuri mai stricte, potrivit France24.

SHARE

În conformitate cu o decizie a Guvernului italian la sfârșitul săptămânii trecute, 80% dintre școlari, de la grădiniță până la licee, rămân acasă începând de luni.

Numărul tot mai mare de paturi ATI ocupate de pacienți cu COVID-19, creșterea constantă a numărului de cazuri zilnice și transmiterea infecției cauzate în principal de varianta britanică au determinat noul guvern al premierului Mario Draghi să extindă „zonele roșii” în mai multe regiuni, inclusiv, pentru prima dată de la crearea sistemului cu niveluri de culoare, în toamna anului trecut, asupra Lazio, regiunea care include Roma.

Variantele noi extind „zonele roșii”

În regiunile din zona roșie, restaurantele și cafenelele pot face doar preluări de marfă și livrări, magazinele neesențiale sunt închise și locuitorii trebuie să rămână aproape de casă, cu excepția muncii, a sănătății sau a cumpărăturilor pentru necesități.

Citește și

Medicii ATI din Germania cer impunerea unui lockdown mai dur

Turcia primește turiști fără pașaport de vaccinare anti-Covid

 

În Polonia, pe fondul unei creșteri accentuate a numărului de noi infecții și a pacienților spitalizați cu COVID-19, restricțiile au fost înăsprite în alte două regiuni, inclusiv capitala, Varșovia, și o provincie vestică, vecină cu Germania. Alte două provincii erau deja sub restricții.

În cadrul măsurilor sporite, hotelurile și centrele comerciale trebuie să rămână închise, la fel și teatrele, cinematografele, cluburile de fitness și facilitățile sportive.

Școlarii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani vor avea cursuri combinate, în clasă și la distanță.

 

Franța vrea să evite blocajul

O creștere a numărului de pacienți în spitalele franceze la terapie intensivă, în special în regiunea Paris, crește presiunea asupra Guvernului și președintelui Emmanuel Macron.

Situația este creată, ca și în alte părți din Europa, de variantele de virus mai infecțioase. Macron a încercat să evite blocarea, dar se va decide în câteva zile dacă regiunea Parisului și cei 12 milioane de locuitori ai săi vor fi blocați în weekend.

Săptămâna trecută, Serbia, Bosnia și Muntenegru au anunțat o înăsprire a măsurilor pe fondul creșterii numărului de cazuri.

Portugalia s-a remarcat ca un outliner. A ieșit luni dintr-un blocaj de două luni, redeschizând treptat sectoarele de activitate în următoarele șapte săptămâni.

Școlile primare și grădinițele, saloanele de coafură și librăriile au redeschis luni. Premierul António Costa a declarat că procesul trebuie să fie „foarte prudent, gradual și fragmentat”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te