Unde s-au găsit ploșnițe și râie în mijloacele de transport în comun? Reacția călătorilor

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 04.02.2024 - 17:24
Ploșnițele și râia au devenit probleme pentru transportul în comun - Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA - cu rol ilustrativ
tramvaie

Unde s-au găsit ploșnițe și râie în mijloacele de transport în comun? Ca și când epidemia de gripă și persistența Covid ar fi fost rezolvate, cei care circulă cu autobuze și tramvaie au parte de o nouă bătaie de cap care le amenință sănătatea.

SHARE

Unde s-au găsit ploșnițe și râie în mijloacele de transport în comun? O nouă problemă dă dureri de cap celorr care se aventurează să circule cu autobuzele și tramvaiele Societatății de Transport București (STB). 

Unde s-au găsit ploșnițe și râie în mijloacele de transport în comun? Reacția călătorilor

Bucureștiul se confruntă de câteva săptămâni cu o invazie de ploșnițe. Astfel, insectele au fost descoperite în cămine studențești, dar și într-un mare magazin de mobilă.

Dar problema se pare că s-a extins și în mijloacele de transport în comun din Capitală.

Recent, pe grupurile de Facebook, au apărut diferite anunțuri în care bucureștenii și turiștii semnalează apariția acestei situații.

Citește și: FOTO Primul troleibuz din București circula pe Kiseleff acum 75 de ani. Era „Made in URSS”, MTB-82D

Astfel, un bucureștean i-a anunțat pe oameni, prin intermediul paginii de Facebook „Reclamații STB (RATB)” că în tramvaiele Imperio și în autobuzele cu scaune tapițate pot fi ploșnițe:

„În tramvaiele Imperio și în autobuzele cu scaune tapițate este pericol de ploșnițe de pat”, a scris el.

Alți internauți au confirmat acest lucru, declarându-se nemulțumiți de faptul că vechile scaune de plastic au fost înlocuite cu unele tapițate, mult mai greu de dezinfectat.

„Cea mai proastă idee cu scaunele alea textile . Trebuiau doar din plastic”, a reacționat un alt utilizator. 

Nici noile tramvaie Imperio n-au fost ocolite de atacul ploșnițelor - Foto: Facebook: Societatea de Transport București - STB SA

Dar și râia a devenit o problemă în mijloacele de transport în comun din București

De curând, un turist venit în Capitalăi-a avertizat pe oameni cu privire la bolile care pot fi luate de pe barele acetora. 

Bărbatul a spus că, în mai puțin de un an, a fost infectat cu scabie de două ori și a necesitat tratament, după ce s-a ținut de barele autobuzelor din Capitală.

„Interesant: este a doua oară, în mai puțin de un an, când am scabie la mână (am tratat-o), din cauza folosirii cărucioarelor de supermarket necurățate din București și din cauză că m-am ținut de barele autobuzelor și a celorlalte mijloace de transport în comun.

Avertisment pentru persoanele care circulă cu ele și pentru turiștii care vizitează!”, a transmis acesta, citat de b365.ro.

La sfârșitul lunii ianuarie, mai mulți studenți cazați în căminele din Grozăvești au declarat că acolo este invazie de ploșnițe.

Citește și: 10.886 de români iau pensii speciale. Cine încasează cele mai mari sume?

De asemenea, în urmă cu câteva zile, un internaut a transmis că și magazinul de mobilă Ikea Pallady se confruntă cu aceeași problemă.

Ulterior, conducerea magazinului a venit cu un răspuns oficial prin care spune că a inițiat imediat o investigație internă și în prezent analizează circumstanțele legate de acest potențial incident.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te