Un tânăr beat a furat cheile unei mașini de poliție, a plecat cu ea și a dat amenzi. Fugise de acasă

DE Adrian Costin | Actualizat: 23.10.2022 - 18:44
Un tânăr beat a furat cheile unei mașini de poliție, a plecat cu ea și a dat amenzi Foto: INQUAM Photos/George Călin

Tânărul de 23 de ani care a reuşit să plece cu maşina poliţiei şi să oprească şoferi în trafic după ce a furat cheia din camera de audieri a Biroului Rutier din Sibiu, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

SHARE

Un furt “neobișuit” a avut loc la Sibiu. Un individ a sustras o autospecială de poliție și s-a plimbat beat cu ea prin oraș. În drumul său, a oprit și oamenii în trafic și s-a dat drept polițist. Oamenii legii au pornit pe urmele lui după ce un șofer tras pe dreapta a sunat la 112.

Citește și: VIDEO De unde avea Calu, poreclit așa pentru dinții lui mari, saci de lingouri și bijuterii

În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 03.35, autospeciala în cauză a fost identificată în localitatea Veștem. Totodată, a fost identificat și depistat și bărbatul care ar fi sustras autospeciala, respectiv un tânăr de 23 de ani, din Roșia, care a mai fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în aceeași seară. 

Fugise de acasă în Germania

Tânărul care a furat o mașină de poliție joi noapte și a condus-o beat prin tot orașul, oprind șoferii în trafic și dându-se drept om al legii, are 23 de ani, este din Roșia și se numește Darius Nicolae Galea. Anul trecut, acesta a fugit de acasă și a fost dat dispărut de familie. 

Tânărul care a furat mașina poliției se numește Darius Nicolae Galea. În vara anului 2021, acesta a fost dat dispărut de familie. Poliția l-a căutat, iar cazul a fost mediatizat și în presă. După câteva zile însă, părinții lui au anunțat oamenii legii că a fost găsit. Tânărulera în Germania, dar nu a spus nimănui unde pleacă.

A fost prin în aceeași seară

Tânărul a fost prins de oamenii legii prima oară în acea seară la ora 00:40, pe strada Banatului, conducând beat un autoturism neînmatriculat. El avea o alcoolemie de 0,79 mg/l în aerul expirat și a fost însoțit la o unitate medicală pentru a i se recolta probele biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, apoi condus la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat. După toate aceste proceduri, tânărul a plecat, însă se pare că s-a oprit din drum și a furat autospeciala poliției.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt, uzurparea de calități oficiale, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te