Un șofer aproape orb și-a înnoit permisul cu acte false. Fosta soție l-a turnat la poliție

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.09.2022 - 11:09
Un șofer aproape orb și-a înnoit permisul cu acte false. Fosta soție l-a turnat la poliție. / Foto: pexels.com

Un bărbat din Oradea și fosta sa soție sunt judecaţi pentru fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Cei doi, când încă mai erau împreună au măsluit rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul cu probleme de vedere să-şi poată reînnoi permisul de conducere.

SHARE

Frauda a ieşit la iveală în 2021, după ce soţii au divorţat, iar femeia şi-a dat fostul consort pe mâna procurorilor. 

„Povestea” s-a petrecut în 2018, când orădeanul a primit o ofertă pentru a se angaja şofer la o firmă de curierat în Elveţia. Pentru acest lucru, însă, trebuia să-şi reînnoiască permisul de conducere, dar, legal, nu avea cum. Suferea de o problemă gravă de vedere, avea chiar legitimaţie de nevăzător, ba chiar şi dosar depus pentru a se pensiona din motive medicale.

Soția a decis că nu pot pierde oportunitatea. A completat cu numele ei formularul, a obţinut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale, iar apoi a şters propriul nume şi l-a trecut pe al soţului, relatează ebihoreanul.ro.

În 2021, după ce cei doi s-au despărțit, orădeanca şi-a denunţat fostul soţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, dar, pentru ca ea să scape, a pretins în faţa anchetatorilor că bărbatul a forţat-o să-şi facă analiza oftalmologică şi tot el ar fi făcut falsurile în fişa de consultaţie depusă la dosarul înaintat Serviciului Permise.

Citește și: VIDEO HIMARS lovește din nou. O bază rusească din Harkov a fost nimicită de rachetele ucrainene

Cercetările făcute de anchetatori, care au solicitat şi o expertiză grafologică, au arătat că povestea cu falsul e reală, doar că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, cum a vrut ea să se creadă.

De altfel bărbatul a şi susţinut în faţa lor că "scrisul pare al soţiei" şi a negat vehement că ar fi măsluit el fişa de consultaţie. „Fosta sa soție a venit cu propunerea că în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, a declarat orădeanul în faţa anchetatorilor.

În final, ambii au fost trimişi în judecată. Femeia a fost acuzată de fals material în înscrisuri oficiale şi inducerea în eroare a organelor judiciare, pentru că a încercat să-i păcălească pe procurori cu privire la implicarea ei în fraudă, în timp ce bărbatul a fost inculpat pentru uz de fals.

Citește și: VIDEO China a descoperit un nou mineral pe Lună: Changesite-(Y), găsit în bazalt

Orădeanca care și-a turnat fostul soț, condamnată la un an de închisoare. Bărbatul, la 3 luni

Orădeanca a primit 1 an de închisoare, iar fostul ei soţ s-a ales cu 3 luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Totodată, instanţa a anulat şi fişa medicală falsificată, astfel că, implicit, orădeanul va rămâne fără permis de conducere, pentru reînnoirea căruia va trebui să se prezinte în faţa medicilor.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Atât cei doi, cât și procurorii o pot ataca, cu apel, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te