Un cunoscut activist de mediu, atacat cu topoare de un consilier al Garzii Forestiere Suceava

DE Adelina Sahlean | 18.05.2020 - 11:42

Un cunoscut activist de mediu din Suceava, Tiberiu Boșutar, susține că ar fi fost atacat duminică seara de către un consilier al Gărzii Forestiere Suceava și de fiul acestuia, patronul unui firme care ar fi implicată în afacerile ilegale cu lemn.

SHARE

Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava nu au fost disponibili până la ora difuzării acestei știri pentru a prezenta un punct de vedere.

Cazul a fost semnalat și de senatorul USR, Mihai Goțiu, care scrie tot într-o posare pe Facebook că Boșutar, împreună cu alte trei persoane, au încercat să meargă, cu două mașini la Broșteni, pentru a filma și documenta mai multe ilegalități care ar fi fost săvărșite în pădurile din zonă. Ei ar fi fost întorși din drum de mai mulți pădurari, care nu le-au permis să pătrundă în fondul forestier.

”La întoarcerea către Moldovița, când au trecut pe lângă sediul firmei Fenster Dor, drumul le-ar fi fost blocat cu mașina de Ionel Nacu. Din spate și-ar fi făcut apariția Mugurel Nacu, cu o altă mașină, care ar fi intrat frontal în mașina lui Tiberiu Boșutar. Ionel și Mugurel Nacu ar fi coborât din mașinile lor și ar fi început să lovească cu topoarele mașinile apărătorilor pădurii.

Momentan polițiștii au început cercetările penale pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe”, scrie Goțiu pe Facebook.

Senatorul USR a revenit, luni, cu o postare pe Facebook, în care i-a acuzat pe miniștri Costel Alexe, Cătălin Predoiu și pe premierul Ludovic Orban, că ar fi ”complici morali” ai atacatorilor

”Mafia Lemnului a prins curaj, la doar câteva zile după ce membrii Guvernului din Camera Deputaților s-au abținut de la votarea legii de înființare a DNA-ului Pădurilor, iar Guvernul a anunțat că nu o susține. Până la producerea unei noi tragedii e doar o chestiune de timp. Cât timp, acesta este mesajul pe care decidenții îl transmit – că ”se abțin” de la întărirea luptei împotriva Mafiei Pădurilor – să nu ne mirăm că hoții și tâlharii prind curaj, iar până la repetarea tragediilor de anul trecut e doar o chestiune de timp.

Domnule Costel Alexe, domnule Cătălin Predoiu, domnule Ludovic Orban, în lupta cu această structură înfometată, tupeistă și fără scrupule nu mai e loc de jumătăți de măsură și nici de ”abțineri”. Luați legătura cu colegii d-voastră de la Senat și transmiteți-le că ați greșit și e cazul să repare această greșeală.”, a mai scris senatorul USR.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, structură în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, specializată în combaterea infracţiunilor împotriva mediului înconjurător, care îşi exercită atribuţiile pe întreg teritoriul României.

Potrivit proiectului de lege, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu este condusă de un procuror-şef. Proiectul de lege a trecut cu voturile PSD, liberalii s-au abținut iar Guvernul a transmis că nu susține proiectul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te