Unui bărbat nevaccinat i-a fost refuzat un transplant de inimă de către un spital din Boston

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.01.2022 - 10:27
Unui bărbat nevaccinat i-a fost refuzat un transplant de inimă de către un spital din Boston/FOTO: Pixabay

Un spital din SUA a refuzat un pacient pentru un transplant de inimă, cel puțin în parte pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19. „Facem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primește un organ transplantat are cele mai mari șanse de supraviețuire".

SHARE

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, are nevoie urgentă de o inimă nouă, dar Spitalul Brigham and Women's din Boston l-a scos de pe listă, a declarat tatăl său, David.

Acesta a spus că vaccinul Covid este împotriva „principiilor de bază ale fiului său, nu crede în el".

Spitalul a spus că a urmat politica

Spitalul Brigham and Women's Hospital a declarat pentru BBC: "Având în vedere deficitul de organe disponibile, facem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primește un organ transplantat are cele mai mari șanse de supraviețuire".

Citește și: Pentagonul a emis ordinele de desfășurare în Europa de Est a 8.500 de militari

Un purtător de cuvânt a declarat că spitalul solicită „vaccinul Covid-19, precum și comportamente de stil de viață pentru candidații la transplant pentru a crea atât cele mai bune șanse pentru o operație de succes, cât și pentru a optimiza supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că sistemul lor imunitar este drastic suprimat".

Declarația atent formulată a spitalului poate sugera că alți factori se află dincolo de statutul nevaccinat al pacientului pentru neeligibilitatea acestuia, dar a refuzat să discute detalii, invocând confidențialitatea pacientului.

Citește și: Rusia face manevre cu peste 6.000 de militari în proximitatea Ucrainei şi în Crimeea anexată

Spitalul a adăugat că majoritatea celor 100.000 de persoane aflate pe listele de așteptare pentru transplanturi de organe nu vor primi un organ în termen de cinci ani din cauza lipsei de organe disponibile.

Domnul Ferguson se află în spital din 26 noiembrie 2021, și suferă de o problemă cardiacă ereditară care face ca plămânii săi să se umple de sânge și lichid, potrivit BBC.

Organizatorul campaniei de strângere de fonduri a declarat că dl Ferguson era îngrijorat că ar putea suferi o inflamație cardiacă - un potențial efect secundar al vaccinării cu coronavirus, despre care Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA subliniază că este rar și temporar - și că s-ar putea dovedi periculos, având în vedere slăbiciunea inimii sale.

CDC îi încurajează pe beneficiarii de transplanturi și pe cei din anturajul lor apropiat să se vaccineze complet împotriva Covid-19.

Dr. Arthur Caplan, șeful departamentului de etică medicală de la NYU Grossman School of Medicine, a declarat pentru CBS News că, după orice transplant de organe, sistemul imunitar al pacientului este aproape oprit și chiar și o banală răceală se poate dovedi fatală.

„Organele sunt puține, nu le vom distribui cuiva care are șanse slabe de a trăi, când alții care sunt vaccinați au șanse mai mari de supraviețuire după operație", a declarat doctorul Caplan.

Tată a doi copii și cu un al treilea copil pe drum, domnul Ferguson rămâne la spital, au declarat apropiații săi.

Familia sa a sugerat că este prea slăbit pentru a fi transferat la un alt spital și că „nu mai are timp".

"Băiatul meu luptă al naibii de curajos și are integritate și principii în care crede cu adevărat, iar asta mă face să îl respect și mai mult", a declarat David Ferguson.

"Este vorba de corpul lui. Este alegerea lui".

Nu este prima dată când un american nevaccinat se confruntă cu obstacole în domeniul sănătății în ultimele săptămâni.

La începutul acestei luni, o femeie din Minnesota și-a dat în judecată spitalul local după ce medicii au încercat să-l scoată pe soțul ei nevaccinat de pe ventilatorul la care era conectat de două luni.

Puțin peste 63% din populația SUA este dublu vaccinată și aproximativ 40% dintre americani au primit o a treia doză de rapel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te