Un bărbat a primit 1.900.000$ de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră. Ce argument a adus

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 08.07.2024 - 19:11
Un bărbat a primit 1.900.000$ de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră. Ce argument a adus Foto: Profimedia images (fotografie cu caracter ilustrativ)
Un bărbat a primit 1.900.000$ de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră. Ce argument a adus Foto: Profimedia images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Acesta este un caz care îi va face pe unii proprietari de BMW să se răzgândească și să înceapă să caute defecte la modelele lor.

SHARE

După 8 ani petrecuți în sălile de judecată și fără niciun rezultat pozitiv, Godwin Boateng a ieșit mai bogat cu 1,9 milioane de dolari după ce a câștigat un proces împotriva producătorului german de automobile în urma unui accident cu un X5 din 2013.

Dar să luăm povestea de la început. În iulie 2016, proprietarul BMW-ului își sprijinea mâna dreaptă pe stâlpul portierei șoferului, cu aceasta din urmă deschisă aproximativ 30 de centimetri.

Boateng a susținut că modelul, echipat cu un sistem de închidere moale, a închis portiera, tăindu-i degetul mare și provocându-i leziuni ireversibile, după ce chirurgii nu au putut să îl reatașeze.

Un bărbat a primit 1.900.000$ de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră. Ce argument a adus

Proprietarul vehiculului, acum fără degetul mare, a dat aproape imediat în judecată BMW, solicitând 3 milioane de dolari, susținând că va pierde 250 000 de dolari pe an din veniturile sale ca inginer de software independent.

BMW, după ce a inspectat X5, a concluzionat că nu există nicio problemă cu sistemul ușilor, adăugând că manualul proprietarului conținea avertismentele necesare cu privire la uși și a susținut că "reclamantul știa din copilărie că nu trebuie să își pună degetul sau altă parte a corpului între o ușă și rama acesteia în timp ce o închide".

Citește și: Șofer român, declarat pericol pe autostradă, în Germania. Căra două case cu TIR-ul

Deloc surprinzător, cazul a fost dus în instanță. Acolo, avocații reclamantului au fost destul de elocvenți în ceea ce privește vătămarea sa, afirmând că ușa "s-a închis ușor prin carnea, nervii, vasele de sânge, tendoanele, mușchii și structura osoasă a degetului mare drept al lui Boateng".

În timp ce proprietarul a susținut că ușile cu închidere ușoară ale BMW erau periculoase în comparație cu ferestrele, care folosesc senzori pentru a detecta dacă există un obiect între fereastră și cadru.

Ce s-a întâmplat

De asemenea, el a susținut că BMW era conștient de potențialele probleme de siguranță ale sistemului de uși cel puțin încă din 2002.

După opt ani de litigii, la începutul acestei luni, un juriu a acordat proprietarului X5 despăgubiri de 1,9 milioane de dolari.

În mod remarcabil, compania germană nu a fost găsită vinovată de defectarea ușilor, dar instanța a concluzionat că este responsabilă în proporție de 100% pentru rănirea degetului mare al lui Boateng.

Citește și: Doi români au vrut să ducă droguri în Germania cu TIR-ul. Aveau aproape 300 kg de marijuana

Nu se știe încă dacă BMW intenționează să facă apel la hotărâre, dar continuă să insiste că vehiculul sau ușile nu sunt defecte. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va traduce în viitoare modificări de design, cu accent pe siguranța utilizatorilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te