Ziarul de Iași: Tudorel Toader e în spital, după un atac cerebral. Toader: Am făcut doar analize

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.08.2019 - 12:41
Tudorel Toader. Foto Inquam Photos/George Călin

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a fost internat de urgenţă, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

SHARE

UPDATE: Tudorel Toader a negat, într-o postare pe Facebook, că nu e adevărat că a suferit un atac cerebral. 

 

Duminică seară, Tudorel Toader era în stare gravă, prezenta hemiplegie, stare care presupune paralizie a unei jumătăţi a corpului, fiind un AVC ischemic, potrivit Ziarului de Iași.

A fost internat la Terapie Intensivă, dar spre dimineaţă starea sa de sănătate a fost mai bună, rectorul UAIC putea să îşi mişte mâna dreaptă. Momentan este internat la Clinica de Neurologie, surse medicale explicând că cel mai probabil AVC-ul a fost tranzitoriu şi sunt şanse mari la o recuperare completă.

Surse medicale susţin pentru Ziarul de Iași că Tudorel Toader a suferit un atac vascular cerebral ischemic, cu o semi-pareză pe partea dreaptă fiind internat la terapie intensivă.

Cine este Tudorel Toader

Tudorel Toader este cel care a propus demiterea șefei DNA, Laura Kovesi și pe Procurorul General, Augustin Lazăr. De asemenea, a fost promotorul recursului compensatoriu care a scos din pușcării mai mulți infractori înainte de termen. Unii au recidivat. 

Citește și: Cum a jefuit Toader mormântul academic al mentorului său

Newsweek a scris că Cv-ul său arată că formarea sa profesională și educația sa juridică s-au realizat exclusiv în România. El nu men­ționează în ce proiecte interna­ționale ar fi fost implicat și nici unde și ce articole juridice cu impact european a publicat. Toader nu are acces nemijlocit la jurisprudența europeană, el necunoscând nicio limbă străină.

În schimb, ministrul Justiției a ales să facă o strălucită carieră științifică și academică în Republica Moldova, o țară nemembră a Uniunii Europene și unde colegul său de reforme juridice Florin Iordache s-a refugiat pentru a obține un doctorat plagiat grosolan. 

Citește. Toader, domn profesor de la Bălți

g

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.