Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie: Erau cablați ca la TV

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.09.2024 - 14:15
Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie: Erau cablați ca la TV - Foto: Profimedia images
Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie: Erau cablați ca la TV - Foto: Profimedia images

Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie. Trei candidați care încercau să fraudeze examenul pentru ocuparea unor posturi de subofițer la Jandarmeria Română au fost prinși cu sisteme de comunicare la distanță și eliminați din concurs.

SHARE

Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie. În cadrul concursului organizat pentru ocuparea a 915 funcții de subofițer, trei candidați au fost eliminați după ce au fost depistați cu dispozitive de copiat asupra lor.

Trei viitori jandarmi, prinși copiind la examenul de angajare în Jandarmerie: Erau cablați ca la TV

Incidentul a avut loc la centrele de examinare din Călărași, Argeș și Sălaj.

Înainte de începerea examenului, jandarmii responsabili de accesul în sălile de examen au observat comportamente suspecte la unii dintre candidați.

Unul dintre aceștia a fost depistat având mai multe fire care îi ieșeau din cămașă. La un control amănunțit, s-a descoperit că bărbatul avea asupra sa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe care intenționa să-l folosească pentru a trișa.

Citește și: Angajat al Primăriei Timișoara, prins în timp ce copia la un examen. Fitz: „Își bat joc”

Alți doi candidați au fost prinși cu tehnică similară: unul avea un dispozitiv de copiat fixat cu bandă adezivă, iar altul purta o cameră miniaturală camuflată în nasturele cămășii.

"Pentru gradele militare nu e necesar să păcălești gradele din termometru.

Cum s-a prezentat un candidat la un examen pentru un loc de muncă în Jandarmerie? Două tricouri, o cămașă și o geacă conținea ținuta unui candidat care a participat la proba scrisă a examenului pentru unul din cele 915 posturi de subofițer în Jandarmeria Română. De fapt, bărbatul a ales această ținută pentru a putea ascunde tehnica de comunicare la distanță pe care intenționa să o folosească în timpul examenului.

Jandarmul i-a cerut să își dea jos cele 4 articole vestimentare, descoperind dispozitivele de copiat, pe care se baza pentru un rezultat favorabil la examen. Bărbatul a pierdut șansa unui loc de muncă în Jandarmerie, interzicându-i-se să participe la concurs", se arată într-un mesaj postat de Jandarmeria Română pe Facebook.

Citește și: În România, se copiază și la examenul de post la primărie. Un bugetar, prins cu casca în ureche

Toți cei trei candidați au fost eliminați imediat din examen. Posturile care nu vor fi ocupate în urma acestei sesiuni de concurs vor fi scoase din nou la concurs într-o etapă viitoare, conform unui alt program de examinare.

"Vestea bună este că locul neocupat de el poate fi al tău! Trebuie doar să urmărești momentul când se va relua procedura de concurs", scrie Jandarmeria Română pe Facebook.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te