Trei pacienți au murit după ce au luat masa în spital. Mâncarea fusese oferită pomană

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.11.2023 - 21:53
Trei pacienți au murit după ce au luat masa în spital. Mâncarea fusese oferită pomană - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Trei pacienți au murit după ce au luat masa în spitalul Murgeni. Mâncarea fusese oferită pomană de la Mănăstirea Florești din județul Vaslui.

SHARE

Pacienți ai spitalului Murgeni au murit după ce au luat masa. Mâncarea, pe bază de pește, fusese oferită pomană de la Mănăstirea Florești din județul Vaslui.

Trei pacienți au murit după ce au luat masa în spital

Trei pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit de la niște alimente pe bază de pește, primite pomană de la Mănăstirea Florești!

Caz extrem de grav grav la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei pacienți au murit și unul este în stare foarte gravă. Incă unul a fost transportat de urgență la Spitalul din Bârlad.

Citește și: Ce măsuri a luat Academia de Poliție după ce mai mulți studenți s-au intoxicat cu mâncare stricată

Autoritățile au intrat în alertă. Se pare că totul ar fi plecat de la niște alimente gătite la Mânăstirea din Florești și care au fost aduse de pomană pacienților de la spital!

Contactat de jurnaliști, starețul mânăstirii de la Florești, părintele Iezechiel, a declarat în că: 

„M-a sunat directrul spitalului, domnul Carp și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncare a care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la Mânăstire și nu avem nimic.

De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit.

Citește și: Mâncare stricată la Academia de Poliție. Mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale

Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii.

Directorul spitalului din Murgeni nu a vrut să stea de vorbă cu presa, s-a scuzat și a spus că e în telefon cu Ministerul Sănătății. Primarul din localitate, Eduard Cazacu, a rămas șocat când a auzit despre nenorocirea de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, potrivit vremeanouă.ro.

Celulă de criză la Ministerul Sănătății

La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate.

În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește. În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree.

Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți. Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și un pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad.

Ministerul Sănătății a organizat, imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde exista asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași.

Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP - Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te