Mâncare stricată la Academia de Poliție. Mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.11.2023 - 10:37
Mâncare stricată la Academia de Poliție. Mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale Foto: Sindicatul Europol

Mai mulți studenți de la Academia de Poliție din București au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat mâncare stricată de la cantina școlii. DSP a început o anchetă epidemiologică.

SHARE
Academia de Poliție a ajuns în mijlocul unui scandal după ce mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform primelor informații, aceștia au consumat mâncare stricată de la cantina școlii. 
 
Pe rețelele de socializare au ajuns imagini cu alimente pline de viermi. DSA a mers să facă o anchetă epidemiologică. 
 

Mâncare stricată la Academia de Poliție. Mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale

Sindicaliștii de la Europol au postat pe pagina de Facebook a organizației fotografii cu ciorbă, cartofi și carne cu viermi.
 
”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.
 
După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție se continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.
 
 
În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată, cu miros înțepător” a scris pe Facebook Europol. 
 
”Am sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca cel din toamna anului trecut, când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”, se mai arată în mesajul sindicatului.
 

Reacția Academiei. ”Nimeni nu a fost internat”

Academia de Poliție a transmis că s-a dispus ”constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”.

”În data de  14.11.2023, începând cu ora 20.30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale, însoțite de stări de vomă.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

De urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, s-au prezentat la sediul instituției noastre pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice.

Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție.

Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”, a transmis Academia de Poliție într-un comunicat de presă.

Muncitorii care lucrează la modernizarea clădirii fac grătar cu pui și cârnat 

În același timp, după cum mai arată sindicaliștii de la Europol, muncitorii care lucrează la modernizarea clădirii Academiei își prepară singuri prânzul. Aceștia preferă să facă grătar în loc să ia mâncare de la cantină. 
 
”Pentru a înțelege ridicolul situației și haosul din Academia de Poliție, aveți mai jos o poză.
Muncitorii firmelor care efectuează lucrările de modernizare în Academie nu își mai cumpără mâncare de la cantină și s-au gândit ei că este mai sigur să își facă un grătar cu niște mici, pulpe de pui, cârnați, totul proaspăt și trecut prin filtrul tratamentului termic al focului care ucide orice bacterie.
 
 
Deci, în timp ce muncitorii fac grătare, studenții sunt diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, iar lucrările de reparații stagnează și se desfășoară în condiții mizerabile. Vom reveni cu imagini în cursul zilei pentru a vedea cu toții care sunt condițiile oferite de cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior a MAI”, a mai transmis Europol. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te