Din New York și Hong Kong, până pe Coasta de Azur, Robbreport.com a realizat un clasament cu cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare în momentul de față.
Pe primul loc se află primul ”mega-conac” din lume – The ONE, din Bel Air California. Cu un preț de 500.000.000 de dolari, proprietatea se întinde pe 16.187 de metri pătrați și include o ”casă” cu 20 de dormitoare, 30 de băi și un garaj pentru 30 de mașini, care are o suprafață totală de aproape 9.300 de metri pătrați construiți.
Apartamentul principal are 510 metri pătrați, iar pe proprietate se află cinci piscine, un cinematograf cu 36 de locuri, un mini-club de noapte și un centru de bowling cu șase piste. The ONE aparține unui producător de filme de la Hollywood, iar arhitectura ”mega-conacului” este semnată de Paul McClean.
Cu un preț de listă de 447 de milioane de dolari, pe locul doi al clasamentului se află un imobil ”modest”, cu patru dormitoare, din probabil una dintre cele mai scumpe zone de pe planetă – Middle Gap Road din Hong Kong. Aici, nu cu mult timp în urmă, a fost vândut doar un teren gol cu 657 de milioane de dolari. Casa cu patru dormitoare are o suprafață de 530 de metri pătrați, a fost ridicată în 1991 și are în curtea de aproximativ 1.300 de metri o piscină.
A treia cea mai scumpă proprietate aflată la vânzare în pandemie este ”Palais Boules”, o casă spectaculoasă de pe Coasta de Azur (Franța) care i-a aparținut celebrului designer de modă Pierre Cardin. Cu o arhitectură desprinsă parcă din filmul Austin Powers, imobilul de 1.207 metri pătrați privește Mediterana din apropiere de Cannes, are 10 dormitoare și include un amfiteatru cu 500 de locuri. Bineînțeles, pe proprietate se află mai multe piscine.
Următoarea proprietate din top aparține fondatorului Discovery Channel, John Hendricks. Complexul Gateways Canyons Ranches and Resort se întinde pe o suprafață uriașă, de aproximativ 3.500 de hectare, din orășelul Gateway (Colorado, SUA), aflat la circa 50 de kilometri de Aspen. Casa principală - West Creek Ranch Residence - are 2.043 de metri pătrați. Iar Gateways Canyons Resort and Spa oferă 72 de camere. Printre atele, pe proprietate se află două heliporturi, o pistă de decolare/aterizare de pământ și un hangar pentru un avion și, chiar, un muzeu de mașini - Gateway Colorado Auto Museum (o colecție de circa 55 de automobile clasice aflate în colecția lui John Hendricks). Prețul: 279 de milioane de dolari.
Pe locul 5, se află Mesa Vista Ranch, o fermă din Texas Panhandle (SUA), cu o suprafață de peste 26.300 de hectare, care i-a aparținut magnatului petrolului T. Boone Pickens. Acesta a decedat anul trecut la vârsta de 91 de ani. Pe proprietatea de 250 de milioane de dolari se află patru case, din care una de peste 3.000 de metri pătrați, un aeroport privat cu o pistă de 1.800 de metri lungime, un teren de golf, un cinematograf cu 30 de locuri și terenuri de tenis.
Următoarele două locuri sunt ocupate de două proprietăți din California. Casa Encatada, din Bel Air, a fost scoasă la vânzare în octombrie, cu un preț de 225 de milioane de dolari, și a devenit imediat cea mai scumpă din SUA, potrivit Robbreport.com. Imobilul în stil Georgian, care odată i-a aparținut magnatului din lumea hotelurilor Conrad Hilton, are 60 de camere și se întinde pe un teren de aproximativ 34.400 de metri pătrați.
Villa Firenze, a șaptea cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în timpul pandemiei, costă 165 de milioane de dolari și stă pe un teren de aproximativ 28.000 de metri pătrați din zona exclusivistă Beverly Park din Beverly Hills, California. Aceasta aparține miliardarului Steven Udvar-Hazy, CEO al Air Lease Corporation. Casa ce aduce cu un ”palazzo” italienesc are o suprafață 1.860 de metri pătrați. Iar pe proprietate se mai află o casă de oaspeți principală, de 465 de metri pătrați, și încă trei căsuțe pentru oaspeți, precum și două piscine, un teren de tenis și un garaj pentru 30 de mașini.