Tombola cu mașini este una dintre cele mai profitabile afaceri ale interlopilor. Ei scot la vânzare bilete care, în total, sunt mult peste valoarea autoturismului. Există însă un mare risc.
Pe rețelele sociale există mai multe grupuri unde sunt postate astfel de anunțuri. De cele mai multe ori, cei care le postează au legături puternice cu lumea interlopă.
Tombola cu mașini, afacerea rentabilă a interlopilor. Cât costă biletul și cum poți rămâne în pagubă
În principiu, sunt scoase la vânzare mai multe bilete, fiecare în vloare de 100 -150 de lei. Mașinile nu par a fi în condiții prea bune, dar cei care cumpără biletele sunt atrași de faătul că ar putea să obțină cu 100 de lei un autoturism de câteva mii de euro.
Citește și: Clanul Sadoveanu organizează tombole cu mașini de lux
Extragerea are loc live, tot pe rețelele sociale. Nimeni nu poate garanta că extragerea e corectă sau că mașina nu te va lăsa în drum după câțiva kilometri.
În unele cazuri, există premii, în bani, și pentru locurile doi și trei.
Unul dintre anunțuri, care se referă la un BMW, sună exact așa:
"Anunț o frumoasa tombola
Masina o știe toți băieți
Se va juca în 170 de bilete 1 milion biletu
Locul 1 masina
Locul 2 5 milione
Locul 3 5 milione "
Cum a rămas un organizator de tombolă în pagubă
Tombola cu mașini este considerată joc de noroc, iar cel car eo organizează trebuie să fie autorizat de Oficiul Național de Jocuri de Noroc.
Citește și: Afacerile interlopilor Elvis, fratele lui Emi Pian,și Directoru, din clanul Duduianu: mașini și case
În urmă cu câțiva ani, un sucevean a rămas fără mașina pe care o scosese la tombolă, asta după ce vânduse doar 13 bilete în valoare de 50 de lei.
Citește și: Afacerile legale ale interlopilor: imobiliare, firme de pază, transport și IFN pentru împrumuturi
Oficiul Național de Jocuri de Noroc s-a sesizat la postarea făcută pe o rețea socială și suceveanu s-a ales cu un dosar penal sub acuzația de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.
Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat pe Cristian Bîrsan și l-a condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 3600 de lei, i-a confiscat banii câștigați din vânzarea biletelor de tombolă și i-a confiscat și mașina pusă la bătaie la concurs, instanța cosiderând că autoturismul a fost bun folosit la săvârşirea faptei.
Bîrsan a făcut apel, dar procesul a durat atât de mult, încât fapta pentru care a fost trimis în judecată s-a prescris, astfel că a primti mașina înapoi.
Ulterior, Oficiul pentru Jocuri de Noroc s-a constituit în parte civilă și i-a cerut lui Cristian Bîrsan suma de 22.079,50 de lei, cu titlul de daune materiale. Anul trecut, Curtea de Apel Suceava a decis defintiv că Bîrsan trebuie să plătească 22.079,50 de lei, plus 104 lei reprezentând taxă aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc.