Thailanda reintroduce carantina obligatorie pentru călătorii străini după depistarea Omicron

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.12.2021 - 13:40
Thailanda reintroduce carantina obligatorie pentru călătorii străini după depistarea Omicron/FOTO: Unsplash

Thailanda reintroduce carantina obligatorie pentru călătorii străini și elimină de marți derogările acordate ca parte a programului „Test and Go” din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea noii variante Omicron a coronavirusului, anunță Reuters.

SHARE

Decizia de a elimina derogările acordate prin sistemul „Test and Go” înseamnă că vizitatorii vor trebui să se izoleze la hotel între 7 și 10 zile.

De asemenea va fi eliminat și așa-numitul program „sandbox” prin care călătorilor li se permite să se deplaseze liber în afara unităților de cazare cu condiția să rămână în același loc. De la această măsură va fi exceptată insula Phuket, cea mai importantă zonă turistică a țării și prima care a implementat programul sandbox.

„După 21 decembrie nu vor mai fi permise noi înregistrări pentru [programul] 'Test and Go', doar carantină sau sandbox-ul Phuket”, a anunțat unul din purtătorii de cuvânt ai guvernului.

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil

Anunțul a venit la doar o zi după ce autoritățile au raportat primul caz confirmat de infecție cu varianta Omicron a coronavirusului și la câteva săptămâni după ce Thailanda și-a redeschis granițele pentru călătorii străini în luna noiembrie.

Redeschiderea granițelor a venit după 18 luni de reguli stricte privind intrarea în țară care au dus la prăbușirea turismului, un sector cheie pentru țara din sud-estul Asiei care a atras 40 de milioane de vizitatori în 2019.

Citește și: Două grupări de interlopi „lucrau" la Poliția de Frontieră Timiș. Mascații s-au dus peste un mascat

În jur de 200.000 de turiști care s-au înscris în prealabil pentru programul „Test and Go” și cel sandbox vor fi în continuare eligibili, potrivit autorităților.

„Nu facem acest lucru pentru a închide ușa turiștilor ci pentru a suspenda temporar sosirile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.