Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil.

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.12.2021 - 09:55
Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil. / Digi24

Sindicatele organizează proteste în București, de la ora 13:00, în fața Guvernului, timp de 3 ore. Protestele vor dura 3 zile.

SHARE

„De luni și până miercuri vom avea în Piața Victoriei câte 3 ore de proteste, toate cele trei federații reprezentative din Învățământ, urmând neîncheierea mediilor școlare și grevă de avertisment, până la grevă generală, dacă va fi nevoie. Dorim să tragem un semnal de alarmă că domeniul învățământului este unul dintre cele mai dinamice din sistemul bugetar, care ar putea să contribuie la progresul acestei societăți”, a spus vicepreședintei FSLI Cornelia Popa Stavri.

„O indexarea a salariilor sub 4 % este de neacceptat. În orice țară normală, indexările trebuie să acopere cel puțin inflația. Ori, la noi, puterea de cumpărare a celor din învățământ va avea mult de suferit. Vine o iarnă grea. Ne uităm ce se întâmplă cu prețurile la gaze naturale și la energie electrică. Vor fi oameni care vor scoate din buzunar 800-1.000 de lei pentru întreținere. Cum se va descurca un profesor care are salariul 2.020 de lei și va mai lua 60 de lei la salariu?”, a spus Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simeon Hăncescu, potrivit Europa FM.  

Citește și: Salariile profesorilor vor crește de la 1 ianuarie 2022, în medie, cu 400 de lei brut

Executivul a revenit asupra deciziei de înghețare a salariilor în domeniul public. Cadrele didactice vor avea veniturile mărite de luna viitoare.Vineri, executivul a revenit asupra deciziei de înghețare a salariilor în domeniul public.

Cadrele didactice vor avea veniturile mărite de luna viitoare.Salariile de bază, soldele de funcţie, indemnizaţiile şi sporurile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice nu vor creşte anul viitor, pentru evitarea unor presiuni suplimentare asupra cheltuielilor bugetare, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor.(3)

Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul care ocupă funcțiile prevăzute în anexa nr. II ”Familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență socială” ” la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.Este vorba de o creștere medie de 7-8%.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te