Tensiunile cresc în PSD. Pop și primarul Sectorului 5, atac la Andronescu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.08.2018 - 16:09
Foto Imquam Photos/George Călin

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, susţine că este ridicol faptul că senatoarea PSD Ecaterina Andronescu avertizează în legătură cu dezastrul din ţară şi din partid când Eurostat a anunţat că România are cea mai mare creştere economică trimestrială.

SHARE

Liviu Pop a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, la scrisoarea publicată ieri de Ecaterina Andronescu, în care aceasta îi cerea actualului lider PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea partidului, „pentru binele României și pentru binele PSD-ului”.

Citește și: Ecaterina Andronescu, atac la adresa lui Liviu Dragnea: „Să nu dăm foc” țării și PSD-ului

„E ridicol cum doamna Andronescu avertizează asupra unui aşa-zis dezastru pentru ţară şi partid tocmai în ziua în care Eurostat a anunţat public că România are cea mai mare creştere economică trimestrială ( +1,4% creştere PIB trim 2 vs trim 1 2018) din Europa”, a scris Liviu Pop.


El mai susţine că e absurd că senatoarea PSD solicită înlocuirea guvernului care a adus, printre altele, o creştere de 14% a salariului mediu brut şi care a înfiinţat aproape 90.000 de locuri de muncă.
„E de asemenea absurd că solicită înlocuirea unui guvern care a adus o creştere de 14% a salariului mediu în prima jumătate a acestui an, a determinat înfiinţarea a aproape 90 000 de noi locuri de muncă, a adus şomajul la cea mai scăzută cotă istorică şi a determinat investiţii străine directe cu 30% mai mari decât anul trecut – 2,19 vs 1,69 miliarde de euro”, a mai scris el.
De asemenea, acesta se întreabă dacă dezastrul despre care vorbeşte Ecaterina Andornescu este în creşterea pensiilor, a puterii de cumpărare ori în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale.
„Unde e dezastrul? În creşterea pensiilor? A puterii de cumpărare? A dezvoltării susţinute a producţiei industriale? Ori în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a asigurării unei reale independenţe a Justiţiei prin reformare profundă a legilor aplicabile?”, s-a mai întrebat fostul ministru.
În final, Liviu Pop se întreabă dacă trebuie înlocuit acest guvern pentru că aşa vor „soroşiştii şi exponenţii sistemului ocult de putere”.
 „Ce motive reale sunt pentru ca acest guvern performant să fie înlocuit? Pentru că aşa vor soroşiştii şi exponenţii sistemului ocult de putere, incapabili să obţină legitimitatea şi încrederea românilor prin vot democratic?”, a conchis Liviu Pop.

Florea de la Sectorul 5 îl apără pe Dragnea

În bătălia împotriva declarațiilor Ecaterinei Andronescu s-a alăturat și deputatul Daniel Florea, care a reacționat și el printr-o postare pe Facebook, acuzând că atitudinea fostului președinte PSD București demonstrează de ce aceasta este „un FOST”.


„Din păcate, astăzi ați demonstrat de ce sunteți un FOST.  Ați avut toată susținerea partidului pentru funcțiile publice numeroase pe care le-ați ocupat. Sigur sunt mulți profesori universitari care și-ar fi dorit și ar fi meritat șansa pe care dvs. ați avut-o în repetate rânduri”, reiese din postarea deputatului.
Acesta o acuză pe Andronescu că s-a întors împotriva partidului deoarece a pierdut susținerea lui și că neagă realități economice și sociale create de PSD, atacul ei la adresa lui Liviu Dragnea fiind ”inspirat” de discursul lui Klaus Iohannis.
„Acum, când din motive pe care și dvs. le știți foarte bine, nu mai aveți această susținere, strugurii sunt acri. Sunt profund mâhnit și revoltat că negati realități economice și sociale evidente care se datorează exclusiv guvernării PSD: creșterea pensiilor, creșterea cu 14% a salariului mediu în prima jumătate a acestui an, înființarea a aproape 90.000 de noi locuri de muncă, reducerea șomajului la cea mai scăzuta cotă istorică, cea mai mare creștere economică trimestrială din Europa. Nu înțeleg cum de atacați Președintele Partidului exact în modalitatea descrisă ieri seară în discursul domnului Klaus Iohannis”, reiese din postarea deputatului.
Daniel Florea a menționat că sub conducerea lui Dragnea, PSD-ul a obținut cele mai bune rezultate din istoria sa iar guvernarea nu se câștigă prin atacuri mediatice, președintele fiind ales de toți membrii, ”cu o majoritate covârșitoare.”
„Guvernarea nu se câștigă prin atacuri mediatice care să încurajeze manifestări anarhice.
Președintele PSD este singurul lider ales de toți membrii de partid, cu o majoritate covârșitoare, expresie a maturității și forței partidului nostru, care a rămas strâns unit pentru a face față provocărilor unor pseudo-politicieni susținuți, de multe ori ocult, de forțe care nu au nimic în comun cu interesul real al României. Românii au înțeles asta și, sub conducerea Președintelui Liviu Dragnea, PSD a obținut cele mai bune rezultate din istoria sa. Și va continua să ofere țării noastre cadrul legislativ, economic, social și moral pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărui cetățean în parte și pentru toți românii, fie că trăiesc înăuntrul sau în afara granițelor țării mamă”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -