Pe 7 octombrie 2019 s-a semnat contractul 162 între Tel Drum și Consiliul Județean Teleorman. Obiectivul principal al contractului stipula că „prestatorul se obligă să efectueze întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene din județul Teleorman în perioda 2019 – 2020.
Valoarea contractului, plătibil prestatorului de către achizitor este de 20,1 milioane lei la care se adaugă TVA în valoare de 3,83 milioane de lei și va fi plătit în funcție de serviciile efectiv prestate și recepționate.
Perioada de execuție a contractului este de până la 31.03.2020 și începe după primirea ordinuluide începere.”
Tel Drum a raportat, în anul 2018, pierderi de 14.321.931 lei.
Astfel, contractul de 5 milioane de euro s-a întins pe mai puțin de cinci luni și a vizat deszăpezirea într-o regiune în care nu a nins aproape deloc.
Newsweek a adresat întrebări către CJ Teleorman
Ce sume de bani s-au plătit până acum companiei Tel Drum ?
Ce alte sume de bani s-au facturat chiar dacă nu au fost încasate de Tel Drum?
Ce lucrări de întreținere a efectuat compania Tel Drum în această iarnă?
La cât estimați costurile finale pentru deszăpezire ?
Nu am primit răspuns.
Citește și: Un stadion de la Daddy pentru Junior
Dosarul Tel Drum. Dragnea vizat
În noiembrie 2017, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea pentru 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii susţin că, în realitate, compania de construcţii drumuri din Teleorman, Tel Drum, îi aparţine liderului PSD.
El ar fi încălcat legea astfel încât Tel Drum să obţină fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri judeţene. Dosarul DNA a fost redeschis ca urmare a sesizării OLAF, organismul antifraudă al Uniunii Europene.