Țeapă de 600 € pentru un român din Germania. ”Am cumpărat aur. Coletul s-a întors înapoi”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.05.2024 - 10:52
Țeapă de 600 € pentru un român din Germania - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Un român din Germania a vrut să cumpere aur de la o persoană din România. După ce a plătit 600 de euro, prețul pentru metalul prețios, coletul nu a mai ajuns niciodată la el. Acum încearcă să își recupereze banii.

SHARE

Încă mai sunt oameni care cred în afaceri profitabile cu metale prețioase la prețuri foarte mici. Un român aflat în Germania a vrut să cumpere aur din România. 

Cel mai probabil a fost atras de un preț mic. A plătit să îi vină coletul în Germania dar nu l-a mai văzut niciodată. Acum încearcă să își recupereze banii. 

Țeapă de 600 € pentru un român din Germania. ”Am cumpărat aur. Coletul s-a întors înapoi”

Românul a povestit întâmplarea pe o rețea de socializare cu un grup dedicat sfaturilor juridice. Și a cerut ajutor de la avocați.

În 28 martie am cumpărat aur de la o persoană din România (eu fiind în Germania). Am plătit 600 de euro în contul cucoanei ...coletul s-a expediat fară a fi plătită vreo asigurare (ea a spus că a plătit asigurare ). A ajuns în Germania dar din anumite motive a fost returnat expeditorului (menționez: eu NU am văzut niciodată acest colet și NU am pus mâna pe el !)....

Când a ajuns în România coletul a ajuns gol ! ...(Nici acest lucru nu mi l a spus cucoana probabil nu i s a părut prea "important....)

După multe încercări de a lua legătura cu ea (pentru a mi primi banii înapoi bineînțeles) mi-a "transmis" că banii nu mai pot fi înapoiați și că nu am decât să aștept să se termine "ancheta" făcută de Poșta Română (în speranța că se vor "găsi" produsele care le-am plătit (ceea ce este foarte puțin probabil! ).

Citește și: Țeapă pentru 16 români care au plecat la muncă în Italia. Oamenii au muncit pe gratis două luni

Am spus clar că nu aștept să se termine nici o anchetă, că îmi vreau banii înapoi pe produsele care NU le-am primit iar ea refuză categoric.

Refuză inclusiv să stea de vorbă pe acest subiect!

În acest caz ..întrebarea mea este: ce pot face legal pentru a-mi recupera banii ? Unde se poate face plângere? Ce este cel mai bine de făcut, având în vedere că ea a mințit că a plătit asigurare (bani care tot eu i-am trimis)? Am toate dovezile necesare:transferul bancar, mesaje, factura, mesaje vocale”, a povestit românul. 

Mesajul său a avut foartemulte reacții. 

”Cum poți fi așa naiv să cumperi aur, să îți fie trimis prin colet poștal de la o cucoană... Poți să îți iei adio de la bani...”, l-a ”certat” cineva.

Altineva i-a spus că este țeapă și să nu aibă încredere în anunțurile de pe internet. 

Românul păgubit a spus însă că persoana respectivă i-a fost recomandată de o cunoștință. Iar el consideră că este vinovată pentru că nu a plăptit asigurarea pe bunuri și tot ea a ales și metoda de transmitere.

Pe de altă parte, o altă persoăană a adus în atenție faptul că prin Poșta Română nu se poate expedia aur. 

”Și noi am pățit așa cu un colet, firma de curierat ne-a tot amânat de pe o zi pe alta, am fost la poliție, am făcut plângere, și într-un final, a ajuns coletul însă era deschis și lipseau câteva lucruri. Bineînțeles, a ajuns după ce am implicat poliția, altfel nu mai ajungea”, a comentat un alt utilizator al grupului.

Citește și: Țeapa luată de un român stabilit în Germania. A dat 400 € degeaba. Nu e singurul păcălit

”Se poate face plângere online pe situl poliției române. Adăugați dovezile. Probabil ea a cerut să îi fie returnat pachetul, așa a funcționat țeapa. Scrieți plângerea în word, adăugați datele ei personale, detalii, dovezi.

 
”Întră cazul la înșelătorie, dacă găsești avocat bun, câștigi. Nu mai comandați aur și turcesc ,care este praf....și mai ales banii în cont,poți vira doar jumătate, jumătatea cealaltă când primești coletul. Încredere de ambele părți”, a explicat altcineva.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te