Țeapa luată de un român stabilit în Germania. A dat 400 € degeaba. Nu e singurul păcălit

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.01.2024 - 15:24
Un român a luat o țeapă de câteva sute de euro Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un român stabilit în Germania a povestit cum a luat țeapă de câteva sute de euro după ce a vrut să își cumpere jenți auto. A trimis banii însă nu a mai primit produsele. Și-a dat seama că a fost păcălit iar acum încearcă să rezolve această situație.

SHARE
A văzut jante la un super preț dar s-a ales cu o pagubă de câteva sute de euro. Un român stabilit în Germania a povestit pățania sa după ce a crezut că a făcut o afacere bună. 
 
Acesta a trimis banii în contul indicat de o persoană. Însă a luat țeapă.

Țeapa luată de un român stabilit în Germania. A dat 400 € degeaba. Nu e singurul păcălit

Românul a povestit pe un grup de socializare destinat românilor din Germania cum a fost păcălit. 
 
”Bună seara! Am o problemă dacă mă puteți ajuta, am vorbit cu o persoană pentru a achiziționa niste jenți BMW, la prețul de 400 euro. Am trimis banii dar am fost păcălit. Dacă e cineva care stă în zona asta 59590 Geseke Ernst-von-Bayern-STR 29. Numele e Kai Huyzink. Aș dori să știu dacă măcar există persoana și dacă stă acolo! Vă mulțumesc!”, a scris omul pe Facebook.
 
 
Ceilalți utilizatori au grupului i-au sărit în ajutor și i-au dat sfaturi. Se pare că sunt mai mulți care au pățit astfel de întâmplări. 
 
”Ai făcut transfer bancar(Überwiesen)sau prin PayPal? Dacă este prin PayPal poți reclama și îți iei bani înapoi, prin Überweisung este mai greu nu imposibil…mare grijă eu mi-am luat țeapă de 60 € doar de la unul care am crezut ca nu-i de rea credință, apoi încerca să vândă mai departe lucrul, nu trimiteți bani înainte sunt mulți mizerabili pe internet”,a scris un alt român din Germania.
 
”Din păcate e plin pe Facebook și în toate grupurile de astfel de tzepe. Vând trotinete, boxe .... mai nou am vazut că și la jante se fac atfel de măgării. Sigur ai fost atras de prețul bombă pe care l-au avut. Banii sunt 99,99% pierduți”, a scris altcineva.
 
O altă persoană a spus, de asemenea, că nu se poate rezolva nimic. ”Nu mai vezi nici jantele nici banii și la Poliție poți să mergi că mergi degeaba. Poți încerca să îți retragi transferul bancar dacă nu e prea târziu”.
 
 
Un alt român a spus că, aflat într-o situație similară, a fost la Poliție, însă nu a reușit să rezolve nimic. ”Am fost eu personal la Poliție, la două ore dupa ce s-a efectuat transferul, prin uberweisung.

De la bancă (postbank), nu au vrut sa blocheze transferul, pentru că a fost facut de către mine, nu au fost bani trași de catre altcineva (gen, abonament).
Dacă se facea prin paypal (dar nu catre un prieten ), se putea recupera suma”, a explicat persoana resepectivă.
 
”Poliția nu face nimic deoarece nu intră la furt ci tu ai mers pe încredere și ai transferat bani în contul lui . Singura șansă e la bancă dacă nu a apucat să îi scoată din cont”, a comentat altcineva.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te