VIDEO Taximetriștilor din Centrul Vechi al Capitalei li s-a stricat aparatul. Polițiștii îi apără

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.05.2019 - 16:23

Mai mulți taximetriști din zona Centrului Vechi al Bucureștiului au fost filmați în timp ce refuzau să ducă clienții pe aparat, în timp ce polițiștii locali susțin că nu au ce să facă și nu pot ajuta.

SHARE

Dragoș Bistriceanu, un tânăr din București, s-a filmat în timp ce întreba diferiți taximetriști din Centrul Vechi dacă vor să îl ducă pe aparat, până în Rahova. Majoritate au recunoscut că nu folosesc taxatorul și au invocat sume de două-trei ori mai mari pentru cursa respectivă.

Asta în timp ce autoritățile naționale au interzis activitățile de tip ride-sharing, respectiv Uber sau Bolt.

„Am asistat la o complicitate aparte între polițiștii locali și taximetriști, confirmată de șirul evenimentelor pe care le regăsiți în videoclip! Cetățenii aflați în situația de a căuta un taxi au făcut compromisul de a răspunde afirmativ la celebrul «50 de lei e bine, boss?», în condițiile în care șoferii de Uber, Taxify, etc. nu-și permiteau riscul de a prelua curse printre atâția taximetriști și polițiști locali.

A fost realmente umilitor să întreb, din mașină în mașină, dacă e ok să pornească aparatul, deci să respecte legea, dar am simțit nevoia să o fac, spontan, tocmai pentru a demonstra necesitatea aplicațiilor de ridesharing și de ce apelează la ele milioane de români”, a Dragoș Bistriceanu pe Facebook.

Citește și Activitatea Uber și Taxify va fi blocată începând de joi

Când a apelat la ajutorul poliștilor locali, aceștia i-au spus să facă o comandă pentru că nu pot să îl ajute.

„Persoana din spatele camerei nu a reușit să captureze momentul care trădează reciprocitatea dintre organele legii și șoferii de taxi. De față cu polițistul, unul dintre taximetriști îmi spune «30 de lei e bine?» pentru o cursă de 10 lei, îl refuz, ca apoi polițistul să-mi spună, cu aroganță, «e prețul corect, nu?». Nu, evident că nu!

Se încalcă legea, iar tu, domnule polițist, pari a rezona cu astfel de practici. Pe cale de consecință, l-am întrebat pe acest domn polițist dacă există vreo înțelegere între poliție și taximetriști. A negat, apoi, văzându-se într-o poziție de inferioritate, întrucât nu stăpânea prevederile legale, a încercat să îmi explice că nu are ce le face”.

Client: Suntem în statul român și există niște legi...

Polițist: Eu nu am de unde să știu... Dacă el vă dă bon și vă duce până în Rahova. Eu sunt aici...

Client: Nu vreau să vă acuz de nimic, vreau să aplicați legea.

Polițist: Nu puteți să insinuați faptul că noi suntem mână în mână cu ei.

Client: NU, voiam să vă întreb...

Polițist: Că nu suntem?

Polițist: Eu de unde să știu că vă refuză pe dumneavostră ca și client. Dacă nu veniți la mine sau la colegul și să spuneți „Domnle, ăla ne-a făcut un preț”

Citește și Haos: Ministrul Cuc îndeamnă șoferii Uber să atace amenzile date de poliția lui Carmen Dan

Client: Am vorbit cu domnii de la poliția locală, nu știu dacă mai sunt acolo. Am vorbit cu ei mai devreme și le-am spus „Cum pot să procedez în cazul ăsta?” și mi-au spus „faceți comandă”, deci nu mi-au spus haideți să vedem ce, cum putem să procedăm”. Mi-au spus faceți comandă, nu avem cum să vă ajutăm...

I-am întrebat pe toți taximetriștii, vor să mă ia pe aparat sau nu? Toți mi-au spus așa, de la nu, nu vă iau nu vă ia nimeni pe aparat, la 40 de lei sau 50 de lei până în Rahova, deși este o cursă de 10 lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te