Tânăr, surprins în timp ce jefuia o firmă. Martorul s-a agățat de mașină și a fost târât pe asfalt

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.10.2022 - 14:20
Poliția / Foto: Foto: INQUAM Photos / George Calin

Un tânăr în vârstă de 25 ani a jefuit o firmă din Oradea, dar a fost surprins de un martor în timp ce încerca să se facă nevăzut cu o autoutilitară plină de bunuri furate. Omul a încercat să-l oprească și a fost târât câțiva metri pe asfalt.

SHARE

Un tânăr în vârstă de 25 ani din comuna Ineu a fost plasat în arest la domiciliu pentru un jaf comis la sfârşitul săptămânii trecute. Bărbatul a intrat sâmbătă seară în clădirea unei firme, de unde a plecat cu autoutilitară plină cu bunuri pe care tocmai le furase, târând câţiva metri un martor care a vrut să-l oprească.

Spargerea a fost anunţată Poliţiei Oradea, prin 112, sâmbătă seară, în jurul orei 21.20, şi a fost comisă la un depozit de pe Calea Clujului, relatează ebihoreanul.ro.

Hoţul a intrat în incintă şi a luat tot ce a găsit - două butoaie din plastic și metal, două roți de stivuitor, două armături auto și 200 de litri de motorină - bunuri pe care le-a încărcat în autoutilitara cu care venise. Gălăgia a fost auzită, însă, de un vecin, care, ştiind că firma este închisă la ora respectivă, l-a sunat pe proprietar. 

Citește și: Primii bani din Programul „Anghel Saligny”: Primăriile PSD din Galați iau 73%, PNL - 18%, PMP - 4%

Între timp, hoţul şi-a terminat treaba şi a dat să plece, moment în care bărbatul din vecini a încercat să-l oprească. Nu a reuşit, căci pentru a-și asigura scăparea, tânărul l-a târât cu autoutilitara pe o distanță de aproximativ 3 metri, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia Bihor, hoţul a fost identificat și prins de polițiștii orădeni la scurt timp de la comiterea faptei, în apropierea depozitului, iar bunurile furate, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost recuperate.

Citește și: VIDEO Lacul unde românii își tratează reumatismul, în pericol de dispariție. A scăzut cu 50 de metri

Bărbatul a fost reţinut sub acuza de tâlhărie calificată şi, în aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, solicitând să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Judecătorul de drepturi și libertăți a respins, însă, propunerea, dispunând plasarea tânărului în arest la domiciliu pentru 30 zile, măsură care, până luni, nu a fost contestată.

Cercetările în caz sunt continuate de Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te