GRAFIC Sportul mondial intră în carantină

DE Mihai Duță | Actualizat: 21.03.2020 - 13:00
Camp Nou a rămas gol. Foto Getty Images

Marile competiții sportive din Europa au fost sistate sau se desfășoară fără spectatori. În Statele Unite, au fost anulate câteva turnee, dar problemele cauzate de coronavirus sunt abia la început.

SHARE

Liga Campionilor și Liga Europa au fost suspendate, la fel și campionatele de fotbal din aproape toată Europa. Pierderile sunt estimate la sute de milioane de euro.

Conform jurnaliștilor de la „Mundo Deportivo“, FC Barcelona a înregistrat pierderi de aproximativ 4,5 milioane de euro, după ce a disputat returul cu Napoli din optimile Champions League cu porțile închise.

Turneul celor 6 Națiuni la Rugby își va afla echipa câștigătoare abia în toamnă, după amânarea mai multor partide care ar fi decis campioana actualei ediții. Doar pierderile din vânzările de bilete sunt între patru și șase milioane de euro pentru fiecare partidă.

Totodată, cel mai puternic campionat de rugby din lume, Top 14 din Franța, a fost amânat Didier Lacroix, președintele Stade Toulousain, spune că echipa sa va înregistra astfel pierderi de trei milioane de euro până la sfârșitul acestui sezon, dacă meciurile se vor juca fără spectatori, iar acest lucru va reprezenta o problemă financiară gravă pentru clubul său.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunţat că etapele a treia şi a patra din grupele de calificare la Campionatul European feminin, programate în 25 şi 29 martie, au fost amânate pentru prima săptămână din iunie. România va juca în acele etape cu Polonia, tur-retur.

În România, partida de handbal dintre Dinamo și PSG se va disputa fără spectatori, cu toate că interesul pentru acest meci fusese deosebit de mare.

Și SUA încep să anuleze turnee

Turneul de tenis de la Indian Wells (California), programat în perioada 12-22 martie, a fost anulat din cauza coronavirusului. Cei care au cumpărat bilete vor primi banii înapoi sau vor obţine vouchere pentru ediţia 2021. Pe de altă parte, toți jucătorii vor pierde punctele dobândite la ediția precedentă.

Deocamdată, în Statele Unite au fost suspendate competițiile universitare de fotbal american și baschet, Ivy League, respectiv NCAA, însă coronavirusul se extinde rapid, astfel că este foarte posibil ca și sporturile profesioniste să fie afectate.

NBA a luat decizia suspendării tutror meciurilor.Deocamdată, maratonul de la Boston, programat pe 20 aprilie, este încă în picioare.

Marty Walsh, primarul orașului Boston, a declarat că evenimentul care aduce 31.000 de alergători pompează peste 200 de milioane de dolari în economia orașului. Evident, anularea unui astfel de eveniment ar fi o pagubă serioasă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.