Soția interlopului Petronel Corduneanu, pe holul instanței: Dar nu mai mori odată? Are un nou dosar

DE Adrian Costin | Actualizat: 02.03.2023 - 14:38
Alina Filip, soția interlopului Petronel Corduneanu Foto: Facebook
Alina Filip, soția interlopului Petronel Corduneanu Foto: Facebook

Alina Filip, soția interlopului Petronel Corduneanu, l-a amenințat, pe holul instanței, pe un investitor implicat într-un alt dosar cu escrocherii imobiliare alături de Adrian Beleaua Corduneanu

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Alina Filip, soția interlopului Petronel Corduneanu, l-a amenințat, pe holul instanței pe Cătălin Sandu, un personaj implicat, alături de Adrian Beleaua Corduneanu, într-un dosar cu escrocherii imobiliare.

Alina Filip se află sub control judiciar, alături de Mihaela Diana Corduneanu, în timp ce soții lor, Petronel și Florinel Corduneanu, împreună cu Constantin Dolcan, sunt în arest la domiciliu în dosarul în care membrii clanului sunt acuzați de cămătărie. 

„Pe data de 20.02.2023, la ora 12:00, a existat un termen de judecată în dosarul civil nr. 6712/245/2017, aflat pe rolul Tribunalului Iași, dosar în care inculpata Filip Alina Elena are calitatea de apelantă-reclamantă, în contradictoriu cu bunica mea, Sandru Profira, care are calitatea de intimată-pârâtă.

Citește și: VIDEO Descinderi la clanul de proxeneți Chira, ai cărui membri l-ar fi asasinat pe John Englezu

În acest context, subsemnatul, împreună cu concubina mea, Pușcașu Monica Mihaela, am adus-o pe bunica mea, Sandu Profira, de la domiciliul acesteia, din sat Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași, la sediul Tribunalului Iași pentru a se prezenta în fața completului de judecată. 

Toți trei am urcat la etajul 2 al Palatului de Justiție, în preajma sălii de judecată în care urma sa aibă loc judecarea dosarului”, se arată în plângerea ajunsă pe mâna ofițerilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, conform BZI

Citește și: Interlopul Crețu a stropit cu benzină o fată și i-a dat foc pentru că nu-i dăduse taxa. Acum e liber

Soția interlopului Petronel Corduneanu, pe holul instanței: Dar nu mai mori odată?

„În acea locație, ne-am întâlnit cu avocații care au fost angajați de bunica mea pentru a-i reprezenta interesele în dosar. La un moment dat a venit și numita Filip Alina Elena, care era însoțită de o doamnă avocat.

În cadrul ședinței de judecată, cei doi avocați ai bunicii mele au invocat mai multe excepții și au formulat mai multe cereri în legătură cu dosarul, moment în care Filip Alina Elena a izbucnit într-un moment de furie.

După ce am ieșit din sala de judecată, pe holul instanței, numita Filip Alina Elena s-a apropiat de mine și a început să ne adreseze amenințări cu moartea și cu acte de violență, atât mie, cât și bunicii mele.

Astfel, aceasta i-a spus bunici mele, Sandu Profira, ceva de genul: «Dar nu mai mori odată? Ai sa vezi tu ce ai să pățești»”, se mai arată în plângere.

Alina FIlip a încălcat controlul judiciar

Cătălin Sandu susține că Alina Filip a încălcat controlul judiciar, pentru că, într-un alt dosar penal, aceasta nu ar fi avut voie să se întâlnească sau să vorbească cu el.

„De asemenea, Filip Alina Elena mi-a adresat amenințări direct, inclusiv cu moartea și cu acte de violență, reproșându-mi faptul că am dat declarații la DIiCOT împotriva ei și a concubinului său, Corduneanu Petronel, spunându-mi: «Nu-i bine ce ai făcut, că ai declarant la procuror, crezi că nu știu?», «Ai să vezi tu ce-ți fac, nu o să-ți fie bine», «Te bag eu în pușcărie», «Te mănâncă pușcăria».

În acest context, am solicitat imediat intervenția jandarmilor care asigură paza în incinta Palatului de Justiție, la sosirea acestora, Filip Alina Elena plecând.

Citește și: VIDEO Mormane de bani din cămătărie, găsite acasă la interlopul Adrian Beleaua Corduneanu

Consider că numita Filip Alina Elena a săvârșit cu intenție directă infracțiunea de amenințare și că aceasta, aflându-se sub imperiul măsurii controlului judiciar, a încălcat obligația instituită de judecătorul de drepturi și libertăți prin hotărâre judecătorească definitivă”.

Cine este cel pe care l-a amenințat soția lui Petronel

În dosarul escrocheriilor imobiliare, Anchetatorii spun că sunt peste 50 de victime, printre acestea regăsindu-se persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni. 

"Pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească teritoriul României; b) să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale, cu Sandu Cătălin Gheorghiță, Bernic Alexandru Tudor, Costin Răzvan Ionuț, Curcă Alin Eugen,

Roată Constantin Florin, Puşcaşu Mihaela Monica, Moraru Mihai, Alexe Marius Marian, Toma Călin Florin, Mihai Ionel, Chiriac Valentin, Cozma Mihai, Cojocaru Adrian, Zapodeanu Ion, Floria Lucian, Vieru Lucian, Grigorovschi Adrian, Profir Constantin, Zarojanu Horia, Palfey Maria,

 Blându Ioan, Gabor Florentin, Filipescu Maria, Savin Gheorghe", se arată în decizia Curții de Apel Iași prin care Adrian Beleaua Corduneanu și soția sa au fost plasați sub control judiciar, conform Newsweek

Acest pasaj face legătura cu dosarul în care sunt judecați Cătălin Sandu, Alexandru Tudor Bernic și Răzvan Ionuț Costin. Tot aici regăsim și numele mai multor oameni de afaceri.

Cum erau luate cu acte false proprietăți de milioane și apoi vândute

Cătălin Sandu îşi folosea cunoştinţele şi sursele din domeniul imobiliar pentru a identifica persoane vârstnice ale căror cereri de retrocedare a unor terenuri fuseseră aprobate de comisiile de fond funciar sau de instanţă, dar a căror situație juridică devenise incertă.

După obţinerea informaţiilor, Cătălin Sandu lua legătura cu notarul Costin, care avea acces, prin natura meseriei sale, la diverse baze de date. Costin verifica situaţia juridică a terenurilor şi obţinea copii după anumite documente.

Citește și: Care era rolul nevestelor Cordunenilor, Ramona, Grațiela și Alina în afacerile mafiote ale clanului

Dacă erau necesare informaţii suplimentare, acestea erau obţinute fie de Sandu, fie de Iulian Ilincariu, un alt membru al grupului, de la funcţionari ai Oficiului de Cadastru (OJCPI) sau ai Primăriei.

 Procurorii au identificat patru funcţionari, fără a fi clar dacă aceştia erau conştienţi că se fac părtaşi la o viitoare escrocherie.

Cheia „surselor” lui Sandu era un referent al OJCPI, care furniza copii după schiţe cadastrale, cărţi funciare, hotărâri judecătoreşti ori titluri de proprietate. Serviciile furnizate de funcţionari nu erau gratuite, aceştia fiind recompensaţi financiar periodic, cu sume variind în funcţie de valoarea „ponturilor” furnizate.

După întocmirea „dosarului”, Sandu îi contacta pe proprietarii sau moştenitorii terenului respectiv, spunându-le că există persoane interesate să le achiziţioneze şi le propunea un preţ bun.

Urma o întâlnire cu viitoarea victimă, fie la domiciliul acesteia, fie în localuri precum restaurantul Dunărea, Déjá Vue, cafeneaua Piaţa Unirii ori cafeneaua care funcţiona în Târgu Cucu la parterul blocului unde este situat notariatul Coste Ştefan şi asociaţii, la care participau şi avocatul Bernic şi notarul Costin.

Victima era convinsă să încheie un contract special de mandat sau o împuternicire notarială pe numele lui Sandu, prin care acesta era împuternicit să tranzacţioneze terenul în numele proprietarului.

Ulterior, terenul era vândut, dar banii nu mai ajungeau la proprietar, ci se opreau în buzunarele membrilor grupului. Aceştia nu se grăbeau.

În cazul terenului deţinut de M.F., între contactarea victimei şi vânzarea efectivă a terenului acesteia au trecut patru ani. În alt caz, proprietara a fost contactată în 2017, iar o parte a terenului de 34 ha a fost vândută în 2020.

Acest mod de lucru ducea şi la perioade în care nu existau încasări. În această situaţie, pentru a păstra interesul membrilor grupului, Cătălin Sandu împrumuta sume importante de la persoane din lumea interlopă, precum Adrian Corduneanu. La acesta se apela şi pentru asigurarea protecţiei grupului.

Rolul nevestelor Cordunenilor, Ramona, Grațiela și Alina în afacerile mafiote ale clanului

Nevestele Cordunenilor participau în mod activ la infracțiunile soților lor fie că era vorba de cămătărie, de amenințări sau de șantaj. 

Ramona Corduneanu, supranumită Diamantul Roz, soția lui Adrian Beleaua Corduneanu este acuzată alături de soțul ei că ar fi finanțat rețeaua condusă de escrocul imobiliar Cătălin Sandu care a vândut unor dezvoltatori imobiliari terenuri pe care nu le deținea.

Adrian Beleaua Corduneanu se află, în continuare în arest preventiv.

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu este a implicată alături de soțul ei, Mihaela Diana Corduneanu și Florinel Corduneanu.

Grațiela, soția lui Costel Corduneanu este acuzată de instigare la șantaj și constituirea unui grup infracțional organizat, iar instanța a plasat-o sub control judiciar, în dosarul în care mai mulți interlopi sunt acuzați că au șantajat concurenții rețelei de jocuri Las Vegas.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te