Șoferii din București, trași pe dreapta azi-noapte: 1 drogat, 4 beți, 2 vitezomani, 1 agresiv

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.03.2024 - 09:01
Șoferii din București, trași pe dreapta azi-noapte: 1 drogat, 4 beți, 2 vitezomani, 1 agresiv - Foto: INQUAM PHOTOS/ Cornel Putan - Rol ilustrativ

Șoferii din București au fost trași pe dreapta azi-noapte de polițiștii de la Rutieră. În doar câteva ore, au fost reținute 18 permise de conducere şi au fost date 49 de amenzi în valoare de peste 43.000 de lei.

SHARE

Poliţiştii din Capitală au reţinut, în urma controalelor făcute în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 permise de conducere, au constatat 6 infracţiuni la regimul rutier şi au dat aproape 50 de amenzi în valoare de peste 43.000 de lei.

Citește și: De ce vor fi amendați șoferii chiar și atunci când depășesc pe linie întreruptă? Ce noi amenzi apar?

Șoferii din București, trași pe dreapta azi-noapte: 1 drogat, 4 beți, 2 vitezomani, 1 agresiv

”În noaptea de 16/17 Martie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 49 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 43.000 de lei şi au constatat 6 infracţiuni la regimul rutier”, a anunţat Brigada de Poliție Rutieră a Capitlalei, informează News.ro.
 
Cele şase infracţiuni constatate se referă la conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive (1), conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului (4) şi la conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat (1).

Citește și: De câte ori poți fi amendat într-o zi pentru că nu ai rovinietă? Poți plăti și 11.000 de lei
 
De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere: 2 pentru depăşirea regimului legal de viteză; 4 pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului electric; 6 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului (contravenţie); 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic.
Totodată, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Printre cei opriţi în ttrafic se află: un tânăr în vârstă de 21 de ani depistat pe o stradă din sectorul 4 în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa alcoolului, având  0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat; un bărbat în vârstă de 34 de ani oprit pe o stradă din sectorul 2 şi găsit sub influenţa substanţelor psihoactive; un bărbat în vârstă de 45 de ani care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu 0,72mg/l alcool pur în aerul expirat; un bărbat în vârstă de 34 de ani depistat conducând un autoturism pe o stradă din sectorul 3 având dreptul de a conduce suspendat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te