Site-ul pentru credite cu dobândă subvenționată, ținta unui atac informatic. Pe cine bănuiește Cîțu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.04.2020 - 13:31
Foto: Facebook

În mod normal, în această dimineață de la ora 10:00 ar fi fost posibil ca IMM-urile să se înscrie pe site-ul dedicat pentru a obține credite cu dobândă subvenționată, dar acesta nu funcționează.

SHARE

Vineri dimineață Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, și Cristian Păun, președinte al Consiliului de Adminsitrație al Fondului au organizat o conferință online. La început, Dumitru Nancu spunea că site-ul este blocat pentru că sunt 150 de cereri pe secundă. Ceva mai târziu a revenit și a spus: “M-a anunțat STS, a fost un atac”, conform hotnews.ro .

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a avut acum puțin timp o postare pe subiect în care face o acuzație: „Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem inainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public. De un lucru vă asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează, nu se înregistrează nimeni în acest program”.

Fondului de Garantare spune, într-un comunicat de presă, că portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicații pe secundă încă din primele momente de la deschiderea aplicației, fiind într-o creștere exponențială.

„Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice.

Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi. Subliniem ca principiul de inscriere in program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an”, reiese din comunicatul instituției. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.