Dacă ai achiziționat măcar o dată mușchi file din comerț, ar trebui să știi ce conține. Îl găsești în hipermarketuri și chiar și în magazinele de la colț, fiind unul dintre cele mai celebre mezeluri.
Un kilogram costă în jur de 80 de lei și, chiar dacă este foarte gustos, nu știm ce conține.
ANPC a transmis un mesaj pe contul oficial de socializare. Se pare că mușchiul file din magazine nu e ceea ce pare, iar prețul este unul nejustificat, scrie Romania TV.
Mai mult, se pare că unele ingrediente folosite pentru realizarea sa, ar trebui să fie interzise. Anumite substanțe sunt dăunătoare pe termen lung organismului.
Semnal de alarmă de la autorități: mușchiul file din magazine poate fi nociv. Ce ingrediente are
Potrivit ANPC, eticheta produsului este cea mai interesantă. De aici aflăm cât de multă proteină animală conține produsul, dar și ce alte ingrediente conține mușchiul file.
„Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroşare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc şi legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu). Carne formată. Carne din UE.
Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GRÂU (gluten), MUȘTAR, ȚELINĂ”, scrie pe eticheta produsului.
Mușchiul file trebuie să fie consumat în maxim 24 de ore de la deschidere și trebuie să fie păstrat doar la temperaturi de +2 – +5 grade Celsius.
Mușchiul file mai conține și 4,2 g grăsimi, dintre care 1,5 acizi grași saturați, 0,8 grame de glucide, dintre care mai puțin de 0,5 g zaharuri. Mai regăsim în compoziție alte 16,4 grame de proteine, dar și 2,4 grame de sare.