O dietă preferată de vedetele internaționale făcea furori în anii 90. Unii încă mai respectă cu religiozitate regimul bazat pe grupa sanguină. Dar este oare acest tip de regim cu adevărat eficient?
Secretul unei siluete de invidiat. „Dieta vedetelor”, în funcție de grupa de sânge, mit sau adevăr?
Actița Demi Moore este una dintre vedetele care au urmat mulți ani un regim bazat pe grupa sa de sânge, limitându-se doar la alimentele „compatibile”.
Spre exemplu, oamenii care au „grupa sanguină 0” preferă să consume alimente cu un conținut mai mare de proteine, dar se limitează când este vorba de a pune în meniul lor produsele lactate și cerealele.
Foto: Profimedia Images
Citește și: Falimentul băncii Silicon Valley poate provoca un tsunami pe bursele asiatice. Miliarde $, blocate
De asemenea, persoanele din „grupa sanguină A” au o dietă bazată în special pe legume, fructe și cereale, dar evită pe cât se poate carnea roșie și produsele lactate.
Cei din grupa B preferă carnea roșie, lactatele și legumele verzi, dar sunt reticenți când vine vorba să consume propuse din porumb, grâu sau carne de pui.
Totodată, persoanele din grupa sanguină AB preferă produsele lactate, fructele de mare și legumele, dar consumă cu restricții și carnea roșie.
Citește și: VIDEO Pentagonul investighează prima înregistrare cu o dronă a unui OZN într-o zonă de conflict
Foto: Profimedia Images
Organismul uman reacționează diferit și în funcție de mulți factori și indicatori când vine vorba de metode de slăbire.
Așadar, răspunsul la întrebarea dacă grupa sanguină înfluențează un proces de slăbire este nu.
Reușim să eliminăm kilogramele în plus dacă urmăm o dietă hipocalorică. Adică trebuie să consumăm mai puține calorii decât necesarul zilnic pe care îl ardem.
Cu alte cuvine, nu există o metodă „minune” de a slăbi. Acest proces se face treptat, cu multă voință și cu moderație.
O strategie pe care o poți urma dacă intenționezi să recapeți silueta de altădată este este optimizarea calității nutriționale a produselor pe care le consumi (legume, fructe, proteine slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase), potrivit știrileprotv.
Ce este postul intermitent sau Intermittent Fasting
Foto: Profimedia Images
Una dintre metodele de a scădea în greutate este postul intermitent care se bazează pe un aport alimentar de opt ore, urmat de o perioadă de restricție alimentară de 16 ore.
Un studiu la care au participat 23 de adulți obezi care și-au restricționat consumul la 8 ore pe zi, timp de 12 săptămâni, a arătat că aceștia au consumat cu 350 de calorii mai puțin pe zi, comparativ cu grupul de control.
De asemenea, au reușit să scadă în greutate și să reducă tensiunea arterială sistolică.
Practica postului intermitent 16/8 implică limitarea consumului de alimente și băuturi care conțin calorii la o perioadă de 8 ore pe zi. Vă abțineți de la mâncare în restul de 16 ore, deși aveți voie să beți apă și alte băuturi fără calorii, cum ar fi cafeaua simplă sau ceaiul.
Poți repeta acest ciclu oricât de des dorești - de la doar o dată sau de două ori pe săptămână până la în fiecare zi, în funcție de preferințele tale.
Popularitatea acestei metode de post a crescut pe scară largă în rândul celor care caută să slăbească și să ardă grăsimile. De asemenea, se crede că postul intermitent 16/8 îmbunătățește controlul zahărului din sânge și sporește longevitatea.
În timp ce alte diete stabilesc adesea reguli stricte, postul intermitent 16/8 este ușor de urmat și poate oferi rezultate măsurabile cu o întrerupere minimă a dietei dumneavoastră. În general, este considerată mai puțin restrictivă și mai flexibilă decât multe alte diete și funcționează cu majoritatea stilurilor de viață.