Sebastian Lăzăroiu: „Muiepsd” e devastator, e cireașa de pe tort

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.08.2018 - 16:39
Foto Inquam Photos/Bogdan Dănescu

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu explică, într-o postare pe Facebook, de unde vine deranjul la PSD și propaganda aferentă, în contextul mitingului de vineri, organizat de Diaspora. Acesta îi numește pe votanții partidului de guvernământ „swing voters”.

SHARE

Spre deosebire de nucleul dur al PSD, swingerii sunt votanți conjuncturali și oportuniști, deci raționali, afirmă Sebastian Lăzăroiu. Pentru votantul clasic (care, dacă decide să-și taie venele, se umple cada de trandafiri) Kovesi e hoață, Dragnea e cinstit, Dăncilă e genială, Grapini olimpică la limba română, Iohannis venetic și trădător și tot așa, susține consilierul prezidențial. Sau toate astea pe dos, într-o singură zi, dacă cei care conduc partidul la un moment dat se răzgândesc (priviți la Ponta, pentru studiu de caz, ieri eroul lor, azi cel mai mare trădător).

„Swingerii sunt nuanțați. Da, au votat PSD în 2016, dar nu au un atașament special, emoțional fața de partidul lui Dragnea. Ei văd bine ce vedem și noi: că Dragnea e condamnat în primă instanță, că e un renegat al statului paralel, că a schimbat discreționar doi premieri ca să pună un al treilea - monument închinat imbecilității, că s-a ales praful de marile creșteri de salarii, că prețurile au crescut, ratele la bancă așijderea. Ei înțeleg foarte bine că marea reformă în justiție nu e decât șmecheria prin care Dragnea incearcă să scape de închisoare, după ce vreo doi ani a încercat să negocieze individual cu sistemul”, a menționat Sebastian Lăzăroiu.

Acesta afirmă că swingerii au o anumită inerție a convingerilor. Odată ce ai votat un partid, ți-e destul de greu să admiți că ai fost păcălit. Dar, repet, asta nu înseamnă că ei sunt orbi, așa cum par a fi cei din nucleul dur și de la care nu sunt speranțe de îndreptare. Pentru ei PSD e un alt membru al familiei și atât.

„ Muiepsd e cireașa de pe tort. Puneți-vă în locul swingerilor. Ai votat gașca asta de impostori, te-ai bucurat la inceput că au câștigat ei, pe urmă îi vezi cum calcă-n străchini, cum o dau la intors cu promisiunile, cum își bat joc de o țară întreagă. Ți-e jenă, dar parcă nu vrei să admiți că te-au păcălit. Uite că parcă fac și niște lucruri bune. Pe urmă, vine Viorica și garnitura de exemplare caricaturale care se prezintă miniștri, parcă nu simți că mai e nevoie să-ți aperi opțiunea. Te cufunzi în muțenie și-n uitare. Probabil că n-ai să-i mai votezi a doua oară, dar ăsta rămâne secretul tău. 

 Paranteză: e incorect să credem ca Viorica e o analfabetă ca ei și îi reprezintă. Deținătorii puterii nu pot fi la nivelul vulgului, pentru că vulgul ajunge să-i desconsidere. Daca ești ca ei se spulberă aura puterii tale”, este de părere fostul consilier prezidențial, într-o postare pe Facebook.

„Muiepsd” e devastator, susține acesta, ar n-ar fi fost dacă n-ar fi existat șirul lung de erori, intenționate sau nu, ajuns la apogeu cu cel mai ridicol guvern pe care România l-a avut în ultimii treizeci de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te