Sea Shark 1, pescadorul românesc plin cu rapane care s-a scufundat în Marea Neagră, a fost găsit

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.05.2021 - 09:02
Sea Shark 1, pescadorul românesc plin cu rapane care s-a scufundat în Marea Neagră, a fost găsit. / Foto: YouTube

Pescadorul Sea Shark 1 scufundat la începutul săptămânii în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă la 10 kilometri est de Chituc, la aproximativ 21 metri adâncime.

SHARE

''În data de 22.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi în vederea identificării epavei unei ambarcaţiuni.

Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanţă de aproximativ 10 km est de Chituc'', informează Garda de Coastă.

Citește și: Pescadorul Sea Shark 1, înghițit de Marea Neagră, deținut și de fiul lui Felix Stroe, greul PSD

Potrivit sursei citate, în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.

Pescadorul Sea Shark 1 a ieșit la „vânătoare” de rapane și s-a scufundat

Dispariţia pescadorului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, prin 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

„În data de 17 mai, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare şi Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare (MRCC), din cadrul Autorităţii Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea că pescadorul “Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

Citește și: STUDIU Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei indiene de COVID

MRCC, după investigaţiile făcute asupra situaţiei, a declanşat operaţiunile de căutare şi salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Naţional SAR şi procedurile specifice de căutare şi salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei “Sea Shark 1”, toate de naţionalitate română. Operaţiunile de căutare şi salvare (SAR) au implicat 2 nave specializate SAR aparţinând Agenţiei Române de salvare a Vieţii pe Mare (ARSVOM), 3 nave aparţinând Gărzii de Coastă, un elicopter aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi un elicopter al Forţelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), precum şi grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia.

Trei persoane din cele cinci aflate la bordul pescadorului au fost găsite decedate, tot luni, în zona Gura Portiţei şi la Vadu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te