Pescadorul Sea Shark 1, înghițit de Marea Neagră, deținut și de fiul lui Felix Stroe, greul PSD

DE Petru Zoltan | Actualizat: 18.05.2021 - 19:28
Pescadorul Sea Shark 1, înghițit de Marea Neagră, deținut și de fiul lui Felix Stroe, greul PSD. În imagine, o navă de salvare/FOTO: ctnews.ro

Trei marinari și-au pierdut viața iar alți doi sunt căutați în continuare de autorități, după ce pescadorul Sea Shark 1 a fost înghițit de Marea Neagră. Pescadorul dispărut este deținut de firma Sea Sharks, din Contanța, la care este asociat și Cosmin Stroe, fiul liderului PSD.

SHARE

În dimineața zilei de luni, în jurul orelor 11.00, un apel la Serviciul Unic de Urgență 112 anunța că a fost găsit pe mal, în zona Gura Portiței, un marinar decedat. Ulterior, s-a confirmat că acesta făcea parte din echipa aflată pe pescadorul Sea Shark 1 care ieșise în larg la „vânătoare” de rapane.

Câteva zeci de minute mai târziu, tot în zona Gura Portiței, a fost găsit corpul neînsuflețit al unui alt marinar. Apoi, la scurt timp, pe Plaja Vadu a fost descoperit trupul celui de-al treilea marinar. Toți trei făceau parte din echipajul de cinci persoane al pescadorului Sea Shark 1.

Pescadorul Sea Shark 1, scufundat la șapte mile marine de Gura Portiței

Marian Cosma, unul dintre cei care îi cunoștea pe marinarii aflați pe Sea Shark 1, a postat un mesaj pe Facebook în care anunța că trupul lui Costel Nicușor, comandantul pescadorului, a fost găsit în apropierea Plajei Vadu.

Am aflat cu stupoare atât eu cât şi ceilalți colegi ai mei de servici că în tragedia pescadorului românesc Sea Skark 1 având 5 marinari la bord, pescador ce s-a scufundat la circa 7 mile marine travers de Gura Portiței, printre cei trei marinari găsiți decedați plutind în apele reci ale Mării Negre şi ulterior aduşi de valurile mării la mal, unul dintre aceştia ne-a fost coleg de servici până nu demult. Comandantul pescadorului Sea Shark 1 scufundat era Costea Nicuşor, ce ne-a fost coleg la ARSVOM mulți ani la rând şi era unul dintre cei mai buni în ale meseriei de marinar cu mulți ani petrecuți pe mare având experiență pe diferite tipuri de nave. Eu unul am lucrat cu el cândva pe nava Albatros, navă pe care a administrat-o câțiva ani buni la rând. Mic de statură, serios, neînfricat, aprig şi iute'n manevră - Nicu' sau mai cunoscut ca Poneiu' cum îl poreclise lumea ne-a lăsat pe toți cu gura căscată astăzi când am aflat că a fost găsit mort pe o plajă undeva între Vadu şi Gura Portiței cu vesta de salvare pe el, fiind dus la mal tocmai de marea care i-a curmat viața. Transmit sincere condoleanțe familiei şi celor dragi pentru pierderea suferită”, a transmis Marian Cosma, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, pedepsit cu 70 de ore la Forțele de Muncă după ce și-a terorizat iubita

Garda de Coastă continuă căutările pe Marea Neagră în speranța că îi va recupera pe cei doi marinari dispăruți. Mai mult, nu se știe locul în care s-a scufundat pescadorul Sea Shark 1.

Afacerea PSD Constanța

Pescadorul Sea Shark 1 este deținut de firma Sea Sharks din Constanța. Conform datelor de la Registrul Comerțului, societatea este împărțită în mod egal între patru asociați: Alin Bută, Marius Felician Gherasim, Mihai Viorel Onțeluș și Cosmin Stroe. Ultimul este fiul lui Felix Stroe, liderul PSD Constanța și fost ministru al Transporturilor.

Pesedistul Marius Felician Gherasim a fost consilier local în Năvodari și asociat în firma Dorada Transporting cu Traian Moga, fratele lui Nicolae Moga, fost senator și ministru al Afacerilor Interne.

Firma Sea Sharks avut o cifră de afaceri de peste 7,63 milioane lei și un profit de aproximativ 450.000 lei în anul fiscal 2019.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te