Rusia închide biroul din Moscova al postului german Deutsche Welle

DE Daniel Toșa | 04.02.2022 - 09:38
Rusia închide biroul din Moscova al postului german Deutsche Welle/FOTO: dw.com

Rusia a anunțat joi că va închide biroul din Moscova al postului german de televiziune Deutsche Welle, ca răspuns la interzicerea de către Berlin a canalului în limba germană al televiziunii ruse de stat RT.

SHARE

Ministerul rus de Externe a precizat într-o declarație că va retrage acreditarea întregului personal al DW și "va pune capăt transmisiunilor prin satelit și altor tipuri de emisiuni ale Deutsche Welle" pe teritoriul rus.

De asemenea, ministerul a precizat că va demara procedura de etichetare a DW drept "agent străin", o denumire dată persoanelor și organizațiilor despre care se consideră că primesc finanțare străină.

Directorul DW, Peter Limbourg, a calificat această decizie drept de neînțeles și absurdă.

„Măsurile autorităților ruse nu sunt în niciun caz de înțeles și reprezintă o reacție complet exagerată", a declarat el, adăugând că postul protestează "împotriva acestei reacții absurde a guvernului rus".

De asemenea, radiodifuzorul a promis că va continua să transmită informații de la biroul său din Moscova până când ordinul rusesc va fi notificat oficial.

Citește și: Valentine’s Day: 5 destinații romantice de city-break, pentru posesorii de certificat verde

„Chiar dacă ar trebui să îl închidem în cele din urmă, acest lucru nu va afecta acoperirea noastră a Rusiei - mai degrabă, ne vom spori semnificativ acoperirea", a declarat Limbourg, potrivit The Moscow Times.

Măsura fără precedent va tensiona probabil și mai mult relațiile dintre Rusia și Germania, pe fondul temerilor tot mai mari ale Occidentului cu privire la planurile Rusiei de a invada Ucraina vecină.

Rusia a declarat anterior în cursul zilei că va răspunde la decizia de miercuri a autorității germane de reglementare în domeniul audiovizualului de a interzice transmisia canalului de stat RT DE din cauza lipsei unei licențe de emisie.

Citește și: Canada, pregătită să trimită soldaţi suplimentari în Polonia şi ţările baltice, din cauza Rusiei

Decizia de a interzice DW vine după ce mai mulți jurnaliști străini și-au pierdut dreptul de a lucra în Rusia.

În august 2021, Kremlinul a expulzat-o pe Sarah Rainsford, corespondent veteran al BBC, ca represalii pentru ceea ce a numit discriminare împotriva presei ruse din Marea Britanie. În noiembrie, autoritățile ruse au revocat permisul de ședere al lui Tom Vennink - un corespondent olandez de lungă durată pentru cotidianul de Volkskrant - din cauza unor infracțiuni legale minore din trecut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.